Set Tak Banyakkan Susu Ibu Yang Sikit – Banyak Susu Tak Bagus!

FacebookTwitterGoogle+StumbleUponDiggTumblrPinterestShare

Selalu sangat ibu-ibu mencari set banyakkan susu. Malah iklan-iklan produk menambah susu pun tak kurang hebatnya. Susu melimpah ruah katanya. Salah tu sebenarnya, patut ibu-ibu jangan cari set banyakkan susu macam tu. Baik beli set tak banyakkan susu dari saya. Ya, saya jual set tak banyakkan susu! Rasanya ibu-ibu semua mesti biasa tengok ada ibu-ibu yang meletakkan gambar hasil mengepam mereka kan? Memang banyak dan mengagumkan. Sampai ada ibu yang nakal pernah menunjukkan hasil tenusu dari lembu dan mengambarkan seolah-olah itu hasil mengepam mereka. Saya memandang ini dari segi humor dan tidak sedikit pun tersinggung.

banyakkan sususumber : twitter

Kenapa Tak Perlu Banyakkan Susu?

Rasanya semua ibu-ibu menyusu tahu tentang konsep demand vs supply bukan? Jika tidak tahu mari saya jelaskan. Ia adalah konsep penyusuan, semakin banyak bayi menyusu, semakin banyak susu baru akan dihasilkan. Jadi dengan kerap menyusukan bayi, susu lebih banyak terhasil.

Tetapi bagaimana jika bayi menyusu sedikit? Masihkah susu banyak yang menjadi sasaran? Betul, susu tersebut boleh diberikan kepada bayi lain untuk penyusuan. Tetapi berapa ramai yang mahu buat begitu, lebih-lebih lagi ia membabitkan nasab keturunan.

Di sini telah nampak keutamaan dalam penyusuan susu ibu bukanlah susu yang banyak, tetapi susu yang mencukupi untuk bayi.

Masalah Utama Ibu Dalam Penyusuan

Masalah utama kita sebagai ibu menyusu bukannya susu sedikit, tetapi keadaan diri yang sering keletihan disebabkan penyusuan. Ibu-ibu pasti sedia maklum yang kita terpaksa bangun di waktu malam untuk menyusukan bayi kan? Bagaimana keadaan kita apabila bangun pagi? Letih dan lemau bukan? Apatah lagi bagi ibu-ibu yang menjalankan perniagaan online atau mempunyai pekerjaan part time. Bagi saya sendiri, saya perlu bangun awal pagi sebelum ke pejabat untuk menguruskan perniagaan online saya. Selepas itu terus bersiap untuk ke pejabat. Malamnya memang saya perlu bangun sekurang-kurangnya dua kali untuk menyusukan bayi. Ya, memang saya penat. Bila penat, banyak kerja yang tidak mampu saya siapkan dan mendatangkan rasa stress pula. Adakah ibu-ibu tahu stress boleh merencatkan penghasilan susu ibu?

Konsep yang mudah, rasa penat boleh menjurus kepada stress dan akhirnya menyebabkan susu kurang. Jadi apa penyelesaiannya? Kita selesaikan root causenya, iaitu rasa penat.

Saya amalkan pengambilan Vita Lea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP dan Ostematrix. Ini semua adalah Full Set Breastfeeding Shaklee. Nampak banyak, tapi sebenarnya semua ada fungsi berbeza dan tidak diambil serentak. Saya bersyukur kerana telah diajarkan cara makan yang betul untuk set ini. Memang terasa perbezaannya. Saya memang akan bangun dua kali setiap malam untuk menyusukan dan bangun awal untuk bisnes online saya. Badan terasa lebih bertenaga semasa di pejabat. Saya juga rasa lebih tenang, jangan tak tahu B-Complex sangat sesuai untuk meredakan stress. Hasilnya susu saya tidak merundum dan bayi juga kenyang menyusu. Apa yang penting bukan susu yang banyak, tetapi ia mencukupi untuk bayi.

Bagaimana Mahu Membeli Set Breastfeeding Shaklee?

Ibu-ibu boleh hubungi saya di 0126614658 dan maklumkan masalah utama anda dalam penyusuan. Insya’Allah saya akan cuba cadangkan set yang sesuai untuk ibu-ibu.

Dibawah ini ada video penting berkenaan Set Breastfeeding Shaklee. Tonton video ini sehingga habis (jangan takut tengok bro yang samseng tu..haha) dan sekiranya ibu-ibu dapat menjawab soalan yang saya berikan, ibu-ibu akan mendapat satu hadiah misteri dari saya bersama-sama pembelian ibu dengan KedaiVitamin.com.

Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

susu ibu sikit

Harga Full Set Breastfeeding Shaklee : RM498.50

NAK MURAH LAGI?!

JOM JOIN AHLI BERSAMA GROUP KEDAIVITAMIN.COM!

Hubungi Nia di 012-6614658 sekarang!

Harga ahli memang sangat berpatutan!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Nia

Posted in Set Breastfeeding Shaklee | Tagged , , | Leave a comment