Tips Untuk Anak Selalu Sakit Batuk dan Selsema

Membesarkan anak bukan mudah. Memang susah. Mereka ada pemikiran mereka sendiri, kena pandai pujuk untuk jadikan pemikiran tu sealiran dengan kita. Anak selalu sakit pun satu masalah besar juga. Rasa keliru mesej yang nak disampaikan? Senang cerita selalunya anak takkan semudah itu nak ikut apa yang kita aturkan untuk mereka makan.

Saya sendiri jarang nampak anak kecil yang dengan sukarela nak makan sayur..pstt..saya sendiri bukan penggemar sayur masa kecil-kecil dulu. Pada saya makan sayur tu rasanya macam makan rumput. Tak mustahil anak-anak sekarang pun fikir yang sama macam saya dulu. Kekurangan nutrien daripada makanan seperti sayur boleh menjadi faktor anak selalu sakit.

Itu cerita tentang sayur, nak suruh makan buah pun kadang-kadang susah juga. Sedangkan kedua-dua ni tinggi sangat khasiat dan nutriennya. Boleh meningkatkan sistem imun pula tu.

image

 

Elakkan Anak Selalu Sakit dengan 4 Cawan Brocolli

Boleh tak anak anda makan 4 cawan brocolli dalam sehari?

Bayangkan secawan brokolli pun dah cukup azab untuk anak kita habiskan, ini pula 4 cawan?! Memang tujuannya kita tak nak anak selalu sakit, tapi mau kena boikot kita nanti. Walaupun banyak sungguh khasiatnya tu sebenarnya.

Nak tak saya ajarkan cara untuk buat anak kita makan 4 cawan brokolli, 15 cawan bayam dan pelbagai bijirin berkhasiat tanpa perlu ‘berperang’ dengan anak?

Petua Beri Anak Makan Sayur Dengan Mudah

Mudah sangat dengan memberikan mereka Vitalea for Kids! Ianya adalah versi kanak-kanak untuk Vitalea.

image

 

Kenapa saya berikan anak saya Vitalea for Kids?

1) Ianya mengandungi formula baru berbanding Vitalea Kids lama. 100% Vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 Jenis vitamin B, kalsium, magnesium, zink , cooper dan pelbagai mineral lain.

2. Vitalea for kids memang manis. Tapi jangan risau ia cuma menggunakan pemanis semulajadi Xylitol. Ia selamat untuk gigi kanak-kanak.

3. Tiada sebarang pewarna, perasa, pengawet dan pemanis tiruan.

 

4. Tidak mengandungi gluten. Jadi ia selamat untuk kanak-kanak yang tidak tahan gluten.

5. Ia didatangkan dalam perisa anggur yang sedap dan digemari kanak-kanak.

Apa lagi ibu-ibu, jom cuba Vitalea for kids sebagai iktiar anak selalu sakit, insya’Allah!

wpid-footnote.jpg