B-Complex Shaklee Perlu Untuk Ibu Mengandung

B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung kerana ia mengandungi nutrisi-nutrisi penting untuk kesihatan ibu mengandung. B-Complex Shaklee mengandungi asid folik semulajadi yang pertama didunia dengan kadar serapan yang sangat tinggi. Hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran sebenarnya adalah vitamin sintetik dan bukan semulajadi.

Vitamin sintetik banyak digunakan kerana sebelum ini vitamin B-Complex semulajadi tidak mudah menyerap dalam tubuh, sehinggalah penemuan vitamin B-Complex Shaklee. B-Complex Shaklee juga mengandungi kesemua 8 komponen penting termasuklah 100% biotin dan asid folik.

B complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung

Kenapa B-Complex Shaklee Perlu Untuk Ibu Mengandung?

Ibu mengandung memerlukan nutrien tambahan dan vitamin untuk membantu kesihatan tubuh badan dan bayi dalam kandungannya. Asid folik, zat besi dan kalsium adalah antara nutrien yang paling popular. Tetapi tahukah ibu-ibu satu lagi vitamin yang sangat penting? Ia adalah vitamin vitamin B12 yang terkandung dalam B-Complex.

1) Vitamin B12 ini apabila diambil bersama-sama dengan dengan zat besi dan folic acid boleh menghindari ibu-ibu daripada mendapat masalah anemia semasa kehamilan. Sedikit masalah anemia mungkin akan berlaku memandangkan pada waktu kehamilan tubuh ibu perlu menghasilkan lebih darah. Ini adalah salah satu faktor B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung.

2) Vitamin B-Complex yang terdiri daripada riboflavin (B2), thiamin (B1), niacin (B3), pyridoxine (B6), asid pantothenic (B5), asid folik (B9), biotin (B7) dan cobalamin (B12) dikenali sebagai octa-complex (kesemua vitamin ini terkandung di dalam B-Complex Shaklee), kesemua ini berfungsi untuk meningkatkan sistem imun dan membantu memelihara sistem saraf yanf sihat. Ini seterusnya akan melindungi tubuh badan ibu dari serangan bakteria, virus dan antibodi berbahaya lain.

3) Kekurangan vitamin B-Complex boleh menyebabkan ibu mengandung mengalami masalah darah tinggi, tahap kolesterol merbahaya, obesiti dan masalah kardiovaskular.

4) Kencing manis gestasi atau kencing manis ketika mengandung juga boleh terjadi kerana kekurangan vitamin B6 (pyridoxine) yang membantu pankreas untuk menghasilkan insulin. B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung yang ingin mengawal kencing manis gestasi ini.

5) Kekurangan B-Complex juga boleh menyebabkan ibu hamil mengalami keletihan, sesak nafas dan jangkitan penyakit.

6) ‘Morning sickness‘ juga dapat dikurangkan dengan mengambil B-Complex bersama-sama dengan Ostematrix.

B-Complex Shaklee Dalam Set Ibu Hamil Shaklee

Ia didatangkan dalam dua kombinasi bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi pada setiap trimester.

Set Ibu Mengandung Shaklee Trimester Pertama
 Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix & B-Complex

B-Complex Shaklee Perlu Untuk Ibu Mengandung

Vitalea – memenuhi keperluan tenaga ibu dan merupakan sumber zat besi untuk meningkatkan bacaan Hb darah ibu. Semasa trimester ini kebanyakan ibu tidak begitu berselera untuk makan dan banyak mengalami kekurangan nutrien. Pengambilan set ini adalah untuk menampung kekurangan tersebut. Kelebihan Vita-Lea Shaklee di sini.

B-Complex – sangat penting untuk tumbesaran bayi. Ia juga mengandungi kesan de-stress yang membantu menenangkan ibu semasa kehamilan. B-Complex turut berfungsi untuk menyihatkan saraf ibu. Kelebihan B-Complex Shaklee di sini 

Vitamin C – Hormon semasa hamil menjadikan kulit ibu kusam dan tidak bermaya. Pengambilan vitamin c membantu menjadikan ibu nampak lebih bermaya. Ia juga antioksidan yang baik dan membantu sistem imun ibu. Kelebihan Vitamin C Shaklee di sini.

Ostematrix – Sumber kalsium dan magnesium yang sangat penting untuk ibu, lebih-lebih lagi kebanyakan kalsium ibu akan diserap oleh bayi untuk pembentukan tulangnya. Ia juga boleh membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit semasa tempoh mengandung. Kelebihan Ostematrix Shaklee di sini.

Set Ibu Mengandung  Shaklee Trimester Kedua & Ketiga
Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix, B-Complex, Omega Guard & ESP

harga set ibu mengandung shaklee

Sama seperti trimester pertama cuma dengan tambahan Omega Guard dan ESP.
Omega Guard – Mengandungi minyak omega 3 dan DHA untuk perkembangan otak bayi. Kelebihan Omega Guard Shaklee di sini.

ESP – Mengandungi soya non-GMO yang membantu memberi tenaga tambahan untuk ibu serta membekalkan protein yang diperlukan oleh badan ibu. Kelebihan ESP Shaklee di sini.

Info lanjut mengenai Set Ibu Mengandung Shaklee di sini.

wpid-footnote.jpg

Article Source