Set Kesuburan Shaklee : Tips Hamil

Bagi pasangan yang baru berkahwin, pasti sibuk mencari-cari tips hamil yang berkesan. Kami ada tips hamil yang sesuai untuk anda.

 

set kesuburan shaklee

Set ini adalah merupakan tips hamil yang paling basic kerana ia akan menumpukan untuk penyelesaian masalah kesuburan secara langsung.

Diantara fungsi-fungsi supplement dalam set ini ialah :

Tips Hamil GLA Complex :  GLA atau gamma linolenic membantu mengawal selia hormon estrogen dan progesteron. Antara tanda-tanda yang menunjukkan seseorang wanita sedang melalui tempoh subur adalah lendir yang berwarna putih telur yang juga dijadikan petanda tempoh ovulasi.  seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. GLA berfungsi untuk menjadikan petanda ini benar-benar subur untuk Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu menjadikan lendir ini sesuai untuk pensenyawaan. Ia akan membantu sperma untuk berenang ke tiub fallopio dan menjadikan persekitaran di dalam uterus sesuai untuk sperma terus hidup (bermakna lebih masa baginya untuk sampai kepada ovum).  Info dari vitaminsemulajadi.com.

Tips Hamil Vitamin E-Complex : Mengandungi ‘tocopherol’ secara kasarnya bermaksud ‘mendapat anak’ dalam bahasa Greek. (Tokos – offspring ; pherol – to bear)

Bagi Lelaki :  Lelaki yang mengalami masalah kesuburan, biasanya mengalami kekurangan vitamin E. Jelas sekali vitamin E penting bagi menjamin kesuburan. Ia juga berfungsi untuk menjadikan sperma aktif dan berkualiti. Vitamin dapat mengurangkan risiko terhasilnya sperma yang tidak sempurna yang boleh menyebabkan berlakunya keguguran atau kecacatan pada janin.

Bagi wanita : Meningkatkan penghasilan lendir kesuburan wanita yang boleh membantu sperma untuk hidup lebih lama di dalam uterus. Ia juga membantu menghasilkan ovum yang berkualiti tinggi, sekaligus mengurangkan risiko keguguran atau kecacatan janin.

Tips Hamil  Zinc Complex : Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Ia merupakan supplement yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone yang juga membantu mengekalkan jumlah air mani dan paras testosterone yang bersesuaian. Ia turut membantu memastikan sperma agar lebih aktif untuk menuju kepada ovum.

Ingin mendapatkan Pakej Istimewa bagi Tips Hamil ini? Hubungi segera!

Nia :012-661 4658  atau  email: kedai.vitamin@yahoo.com atau isi borang

Segala testimoni /penulisan tentang tips hamil yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.