10 fakta mengenai ESP Shaklee

Energizing soy protein (ESP) adalah salah satu best-seller produk Shaklee. Kebanyakkan orang tertarik dengan pelbagai ciri-ciri keistimewaan produk yang ditawarkan oleh ESP Shaklee. Ia mempunyai banyak fungsi dan kelebihan yang dapat dirasai oleh semua orang. Ingin tahu kenapa ia begitu popular?

ESP Shaklee

 

1) Non-GMO

ESP Shaklee dihasilkan daripada soya non-GMO. Proses GMO adalah proses penghasilan yang menggunakan kaedah genetik dan bukan semulajadi. Kadangkala penghasilan produk dengan kaedah GMO akan mendatangkan kesan tidak baik pada kesihatan manusia. Atas sebab ini Shaklee memastikan produk ESP adalah bebas dari soya GMO.

2)Sangat sesuai untuk pesakit kencing manis

ESP Shaklee sangat sesuai untuk pengidap kencing manis kerana ia mempunyai kadar indeks glisemiks yang rendah iaitu 39.

3) 1 hidangan ESP Shaklee mengandungi banyak khasiat

Satu hidangan ESP Shaklee adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu. Tapi, jangan bimbang kerana ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh badan.

4) ESP Shaklee untuk kulit

ESP Shaklee merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, merupakan agen anti-penuaan dan mengurangkan kesan parut.

5) ESP Shaklee bahaya pada kesihatan ?

Terdapat sesetengah pihak mula mengaitkan pengambilan soya dengan kesan buruk pada kesihatan. Secara ringkasnya, soya yang mendatangkan kesan buruk pada kesihatan itu ialah soya GMO dan BUKAN non-GMO soya seperti ESP Shaklee.

6) Boleh gemuk ke dengan ESP Shaklee?

Tidak. Sekiranya ia diambil mengikut kadar yang dicadangkan. Secara asasnya, tiada makanan dalam dunia ini yang sesuai diambil secara berlebihan bukan?

7) ESP Shaklee untuk kesihatan

ESP Shaklee meningkatkan sistem imun dan boleh memperbaiki taraf kesihatan anda.

8) Antara orang-orang yang boleh mendapat faedah daripada pengambilan ESP Shaklee ialah :

a) Ibu menyusu yang mahu menambahkan susu badan – tetapi harus diikuti dengan peraturan mengepam 3 jam sekali dan minum air sekurang-kurangnya 3L setiap hari dan memang benar, ESP insya’Allah akan membantu.

b) Ibu menyusu yang ingin berdiet – ia akan menjadikan ibu dapat bertahan untuk tempoh masa yang panjang. Ini menjadikan ESP Shaklee sesuai untuk diambil ketika ibu-ibu berpuasa.

c) Wanita yang ingin memiliki kulit cantik – ESP Shaklee dapat membantu memperbaiki keadaan kulit menjadi lebih halus dan gebu serta menghilangkan parut jerawat pada muka

d) Mereka yang perlukan tenaga tambahan untuk aktiviti sehari-hari – ESP Shaklee membekalkan tenaga berpanjangan, badan yang lebih sihat dan fokus yang lebih baik

Serta ramai lagi boleh mendapat faedahnya!…

9) ESP Shaklee bernilai cuma RM25 seminggu

Satu canister ESP Shaklee boleh tahan sehingga 1 bulan setengah dengan pengambilan 3 sudu sehari.

10) Berapa harga ESP Shaklee?

Harga retail bagi ESP dengan berat 850g ialah RM150. Sila hubungi saya untuk tawaran istimewa Kedai Vitamin 🙂

Selain daripada faedah-faedah di atas, ada banyak lagi kegunaan ESP Shaklee. Ada 20 resepi percuma ESP untuk pelanggan Kedai Vitamin dan satu resepi istimewa untuk membuat masker ESP!

Berminat? Hubungi segera untuk banyak lagi tawaran menarik!!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

1 Comment

Comments are closed.