Apa Yang Isteri Ada Tapi Suami Tak Pernah Ada?

Apa yang isteri ada tapi suami tak pernah ada? Dengar tajuk pun mesti dah rasa pelik. Ini cerita apa pulak ni? Adoi! Kontroversi betul tajuknya.

apa yang isteri ada

source

Ini cerita untuk isteri-isteri yang rasa dirinya tak mampu untuk buat side income melalui bisnes. Tak kiralah ibu-ibu bekerja atau ibu-ibu SAHM (stay at home mom) atau WAHM (work at home mom). Selagi ada niat untuk tambah pendapat keluarga dan bantu suami, elok tengok video ni dan habiskan baca artikel ni.


Kenapa Emak Yg Sibuk Jaga Anak Pun Mampu Buat Bisnes. from iReach HD on Vimeo.

Kelebihan Apa Yang Isteri Ada?

Kalau di rumah, biasanya siapa yang ada masalah untuk cari barang dan selalu stress kalau kena uruskan 2-3  perkara dalam satu masa? Mestilah suami kan? Tapi artikel ini bukan nak katakan lelaki tak boleh diharap atau lembap. Tidak sama sekali. Itu semua sebenarnya fitrah. Kajian saintifik pun dah membuktikan lelaki tidak boleh multi-tasking seperti perempuan.

Saya sendiri selalu kena ‘sound’ dengan suami kalau masa memandu saya suka tukar-tukar stesen radio atau masa dia memandu saya yang mintak-mintak dia tukar stesen radio, hehe..bahaya katanya.

Sebenarnya dari situ dah nampak, isteri ada kelebihan boleh melakukan 2-3 kerja dalam satu masa. Sebab tu urusan rumahtangga, biasanya surirumah lebih cekap melakukannya berbanding suami (kalau suami diletakkan dalam situasi yang sama, tidak bekerja)

Apa Isteri Boleh Dibuat Dengan Kelebihan Yang Ada?

Buat side-income dengan Shaklee. Bisnes Shaklee ok ke?

Diantara kelebihan buat bisnes Shaklee ialah :

1) Bisnes Shaklee boleh dijalankan secara online dan offline. Kebanyakan ibu-ibu akan memilih untuk bisnes offline kerana ia membolehkan mereka bekerja dari rumah.

bisnes shaklee
2) Masa bekerja yang fleksibel.

3) Bimbingan/ Business Coaching secara offline dan online untuk penulisan blog, pemasaran FB, instagram dan pelbagai media sosial lain.

4) Produk Shaklee mempunyai permintaan yang tinggi.

5) Walaupun produk Shaklee mempunyai ramai pengedar, pelanggan akan memilih berdasarkan pengetahuan dan konsultasi anda mengenai produk. (Disinilah peranan bimbingan dan bisnes coaching)

apa yang isteri ada

Soalan-soalan Lazim Mengenai Bisnes Shaklee

1) Bagaimana nak memulakan Bisnes Shaklee?

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran).

2. Berapa yuran keahlian Bisnes Shaklee?

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

3. Bagaimana saya hendak cari customer untuk Bisnes Shaklee saya?

Kami menggunakan 2 konsep, online dan offline. Ibu-ibu yang bekerja dirumah lebih sukakan konsep online. Kami akan membimbing anda menjalankan Bisnes Shaklee anda secara online.

4. Apa akan jadi kepada Bisnes Shaklee saya, jika saya tak mampu maintain point tertentu?

Keahlian adalah seumur hidup dan tidak akan ditamatkan jika anda tidak mencapai points tertentu. Walaubagaimana pun, target points adalah penting bagi mereka yang ingin serius dalam Bisnes Shaklee .

5. Dari mana keuntungan utama Bisnes Shaklee saya?

Melalui point yang dikumpul melalui hasil jualan produk Shaklee. Points yang akan diberikan dalam bentuk wang.

6. Apa nak buat jika saya pernah mendaftar dengan orang lain tapi nak join Bisnes Shaklee bersama group anda?

Boleh rujuk dengan pihak Shaklee untuk memastikan keahlian anda masih aktif atau tidak. Sekiranya sudah tidak aktif, barulah boleh berdaftar dengan group kami 🙂

7. Tapi saya tak suka MLM, kena cari orang yang sanggup mengeluarkan modal untuk mendapat pulangan.

Mungkin anda terkeliru antara MLM dan skim piramid. Skim piramid tidak mengutamakan penjualan produk, sebaliknya human capital dan networking. Orang di atas akan menjadi semakin kaya dan orang di bawah perlu berusaha keras untuk mencari lebih ramai ahli baru. Shaklee tidak begitu. Kami mengutamakan penjualan produk dan ingin menyebarkan kepada orang ramai tentang kepentingan supplement dalam kehidupan mereka.

8. Saya masih tak suka MLM kerana upline saya yang akan untung?

Tidak. Di Shaklee, sekiranya seorang upline membuat jualan yang jauh lebih rendah dari downline, dia tidak akan dapat sebarang keuntungan dari jualan downline tersebut. Ini bermaksud, dia perlu bekerja lebih kuat berbanding downlinenya.

5 kelebihan join Bisnes Shaklee bersama group kami?

1) Group kami mempunyai kelas training secara online yang sesuai untuk ahli-ahli yang sibuk.

2) Group kami adalah merupakan antara jaringan group terbesar dalam Shaklee Malaysia.

3) Anda akan mendapat bimbingan/personal coaching secara percuma!

4) Upline kami mempunyai pengetahuan yang meluas mengenai bisnes online. Bimbingan percuma akan diberikan kepada ahli group kami.

5) Group kami amat menekankan kepentingan kerohanian. Kejayaan dunia dan akhirat perlu seiring 😉

Saya juga ragu-ragu seperti anda pada mulanya. Tetapi, selepas memulakan Bisnes Shaklee ini sekarang, saya yakin saya tidak akan menyesal. Antara keputusan yang tepat yang pernah saya lakukan adalah dengan menyertai group ini.  Hanya RM65 dan saya akan bimbing anda untuk mengalami pengalaman ini bersama-sama.

Hubungi saya segera di 012-6614658 (nia) sekarang!

wpid-footnote.jpg