B-Complex Wajib Untuk Ibu Mengandung

B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung kerana ia mengandungi nutrisi-nutrisi penting untuk kesihatan ibu mengandung. B-Complex Shaklee mengandungi asid folik semulajadi yang pertama didunia dengan kadar serapan yang sangat tinggi. Hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran sebenarnya adalah vitamin sintetik dan bukan semulajadi.Vitamin sintetik banyak digunakan kerana sebelum ini vitamin B-Complex semulajadi tidak mudah menyerap dalam tubuh, sehinggalah penemuan vitamin B-Complex Shaklee. B-Complex Shaklee juga mengandungi kesemua 8 komponen penting termasuklah 100% biotin dan asid folik.

ibu mengandung

Kenapa B-Complex Shaklee Perlu Untuk Ibu Mengandung?

Ibu mengandung memerlukan nutrien tambahan dan vitamin untuk membantu kesihatan tubuh badan dan bayi dalam kandungannya. Asid folik, zat besi dan kalsium adalah antara nutrien yang paling popular. Tetapi tahukah ibu-ibu satu lagi vitamin yang sangat penting? Ia adalah vitamin vitamin B12 yang terkandung dalam B-Complex.

1) Vitamin B12 ini apabila diambil bersama-sama dengan dengan zat besi dan folic acid boleh menghindari ibu-ibu daripada mendapat masalah anemia semasa kehamilan. Sedikit masalah anemia mungkin akan berlaku memandangkan pada waktu kehamilan tubuh ibu perlu menghasilkan lebih darah. Ini adalah salah satu faktor B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung.

2) Vitamin B-Complex yang terdiri daripada riboflavin (B2), thiamin (B1), niacin (B3), pyridoxine (B6), asid pantothenic (B5), asid folik (B9), biotin (B7) dan cobalamin (B12) dikenali sebagai octa-complex (kesemua vitamin ini terkandung di dalam B-Complex Shaklee), kesemua ini berfungsi untuk meningkatkan sistem imun dan membantu memelihara sistem saraf yanf sihat. Ini seterusnya akan melindungi tubuh badan ibu dari serangan bakteria, virus dan antibodi berbahaya lain.

3) Kekurangan vitamin B-Complex boleh menyebabkan ibu mengandung mengalami masalah darah tinggi, tahap kolesterol merbahaya, obesiti dan masalah kardiovaskular.

4) Kencing manis gestasi atau kencing manis ketika mengandung juga boleh terjadi kerana kekurangan vitamin B6 (pyridoxine) yang membantu pankreas untuk menghasilkan insulin. B-Complex Shaklee perlu untuk ibu mengandung yang ingin mengawal kencing manis gestasi ini.

5) Kekurangan B-Complex juga boleh menyebabkan ibu hamil mengalami keletihan, sesak nafas dan jangkitan penyakit.

.6) ‘Morning sickness’ juga dapat dikurangkan dengan mengambil B-Complex bersama-sama dengan Ostematrix.

B-Complex Shaklee Dalam Set Ibu Hamil Shaklee

Ia didatangkan dalam dua kombinasi bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi pada setiap trimester.
Set Ibu Mengandung Shaklee Trimester Pertama mengandungi Vitalea, Vitamin C, Ostematrix & B-Complex.
Set Ibu Mengandung Trimester Kedua & Ketiga pula mengandungi semua di dalam Set Trimester Pertama dengan tambahan ESP untuk tenaga, air ketuban dan OmegaGuard untuk perkembangan otak bayi.

ibu mengandung

Sehingga Oktober 2015, ada special offer untuk ibu-ibu semua. Vitalea PERCUMA dengan setiap pembelian produk Shaklee. Jadi tak perlu lagi beli Vitalea untuk set ini.

Hubungi saya sekarang!

image