Bekerja Dari Rumah – Tips Menjadi WAHM Shaklee Terbaik!

Bekerja dari rumah tidaklah semudah yang disangkakan. Kadangkala ia sebenarnya lebih susah jika dibandingkan dengan bekerja di pejabat kerana bos anda iaitu anak-anak anda tidak boleh dijangka. Semua keperluan anak bukan boleh ditangguh-tangguh dan mereka merupakan keutamaan seorang ibu. Bagaimana ibu-ibu dapat menjadi menjana pendapatan dari rumah jika terikat dengan tanggungjawab sebegini? Jawapannya adalah dengan menjadi WAHM Shaklee.

Kenapa jadi WAHM Shaklee?

1)  Jadi WAHM Shaklee melayakkan anda mendapat point

Setiap pembelian produk Shaklee membolehkan anda untuk mengumpul point tertentu yang dikenali sebagai UV. Membelinya tanpa  jadi pengedar Shaklee bermaksud anda telah memberikan point anda secara percuma kepada penjual. Point disini menggunakan konsep yang sama seperti pengumpulan point dalam kad ‘bonus link’. Kita akan mendapat rebat atau cash back apabila mencukupi amaun tertentu.

2) Jadi WAHM Shaklee dapat menukarkan point (UV) kepada wang ringgit

Pengumpulan point tertentu akan melayakkan anda mendapatkan bonus dalam bentuk wang. Walaupun hanya RM80, ia tetap wang anda dan sudah balik modal untuk yuran keahlian anda.

3) Jadi WAHM Shaklee menjamin anda mendapat produk pada harga ahli

Seringkali kita dengar, customer ‘survey’ harga dengan beberapa penjual sebelum membeli. Tujuannya untuk mendapatkan harga ahli atau harga yang lebih murah. Jadi pengedar Shaklee dan anda tidak perlu lagi bersusah payah ‘survey’ harga kerana harga ahli adalah yang paling murah.

kelebihan jadi ahli shaklee

4) Jadi WAHM Shaklee menjana pendapatan tambahan

Melalui bayaran bonus oleh Shaklee pada setiap 14hb. Siapa yang tidak mahu wang tambahan bukan.

5)  Jadi WAHM Shaklee memberikan seorang konsultan tetap buat diri anda

Sesiapa yang didaftarkan oleh saya memang tidak akan ‘lost contact’ dengan saya kerana saya akan memberikan konsultasi sekiranya mereka ingin membeli produk.

6) Jadi WAHM Shaklee membolehkan anda mengenali dunia baru perniagaan

Anda mungkin tidak pernah terlintas untuk berniaga atau seorang yang pemalu. Tetapi tahukah anda dengan jadi pengedar Shaklee anda boleh bekerja dari rumah dan menjalankannya secara online tanpa bertemu pelanggan? dengan jadi pengedar Shaklee bersama group kami anda juga akan diajar cara menarik pelanggan walaupun tanpa menjual.

tips bekerja dari rumah

Tips Bekerja Dari Rumah

1) Mempunyai disiplin dan semangat yang tinggi

Perlu diingat, bekerja dari rumah bukan bermakna anda bekerja secara santai, tetapi masih memerlukan komitmen anda terhadap bisnes anda. Jangan sambil lewa dan tidak fokus dalam pekerjaan anda.

2) Merancang masa dengan baik

Apabila bekerja dari rumah, kita masih perlu menyiapkan pelbagai urusan rumahtangga. Jangan jadikan ini alasan untuk anda tidak memberi fokus kepada bisnes anda. Rancang masa dengan sebaiknya, kita mempunyai 24 jam sehari, tidakkah itu sudah cukup banyak masa?

3) Tidak mudah berputus asa

Tempoh 3 tahun pertama adalah tempoh yang kritikal untuk ibu yang bekerja dari rumah. Kebanyakkan ibu akan mengalah dan kembali ke dunia pekerjaan. Jangan cepat berputus asa dan mengalah kerana pada permulaan setiap perniagaan, anda tidak akan terus untung, jangan jadikan ini alasan untuk berputus asa.

4) Tidak membandingkan diri dengan orang lain

Jangan sesekali membandingkan diri anda dengan kejayaan orang lain. Mungkin ibu-ibu akan mempunyai rakan-rakan lain yang turut bekerja dari rumah tetapi lebih berjaya dalam bisnes mereka. Jangan jadikan ini pembunuh semangat untuk terus berusaha.

5) Mempunyai kumpulan sokongan yang kukuh

Di dalam iReach, kami mempunyai sistem kumpulan sokongan yang sangat kukuh dan berfungsi untuk membimbing ahli-ahli di bawah kami. Asalkan ibu-ibu komited, kami sedia membimbing.

 

Sertai kami hari ini juga!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang

 

4 Comments

Comments are closed.