Membantu masalah buasir ketika hamil dengan Set Buasir Shaklee

Masalah dan punca buasir adalah sesuatu yang sering dialami oleh golongan dewasa. Ia adalah satu keadaan apabila bahagian dalaman dubur terkeluar, ia berlaku apabila berlakunya bengkak pada salur darah vena pada rektum dan dubur. Akibat bengkak, vena ini akan terkeluar dan turut menjadikan bahagian sekirarnya turut bengkak, mengalami kesakitan, gatal dan terkeluar darah.

Keadaan ini menyebabkan dinding vena yang terkeluar itu kadangkala pecah apabila pesakit buasir meneran semasa membuang air besar. Buasir apabila terkena pada orang biasa suduh cukup menyeksakan, apatah lagi apabila buasir ketika hamil. 

Ia kedengaran mengerikan, tetapi itulah masalah yang terpaksa dihadapi oleh sesetengah orang. Masalah buasir ketika hamil juga sering melanda ibu-ibu mengandung, ini adalah disebabkan dengan keadaan ibu hamil yang selalu mengalami sembelit yang menjuruskan kepada masalah buasir ketika hamil .

Di antara punca buasir ketika hamil ialah :

  • Ibu yang mengalami buasir ketika hamil adalah ibu-ibu yang mengalami sembelit dan terpaksa meneran dengan kuat ketika membuang air.
  • Ibu hamil yang cara kerjanya sehari-hari banyak memerlukannya untuk duduk atau berdiri pada waktu yang panjang.
  • Kehamilan itu sendiri memang menjurus ibu untuk mengalami buasir ketika hamil.

Bagi mengelakkan buasir ketika hamil, ibu perlu memastikan makanan yang dipilihnya. Tidak dinafikan pada waktu hamil, ibu-ibu akan mengalami sedikit masalah untuk makan kerana kekurangan selera, alahan dan sebagainya, namun itu bukan alasan kerana makanan berserat dan air tetap perlu diamalkan bagi mengurangkan dan menyembuhkan buasir ketika hamil. 

Di antara petua untuk mengelakkan buasir ketika hamil adalah :

1) Banyakkan pengambilan makanan berserat.

2) Minum air dengan banyak, sekurang-kurangnya 3L sehari.

3) Jangan berdiri terlalu lama, sekiranya baring, pastikan baring mengiring dan bukan telentang untuk jangkamasa panjang.

4) Kurangkan pengambilan makanan pedas.

5) Banyakkan senaman ringan bagi mengelakkan buasir ketika hamil

6) Amalkan pengambilan Set Buasir Shaklee.

set buasir shakleeApakah fungsi set ini bagi mengatasi buasir ketika hamil?

1) Ostematrix – ianya mengandungi kalsium dan magnesium yang dapat melembutkan bahan buangan. Ini dapat membantu masalah buasir ketika hamil. Bahan buangan yang keras akan menyakitkan lagi bahagian buasir yang bengkak.

2) Omega Guard – minyak ikan yang membantu menyurutkan bahagian bengkak. Semakin ia bengkak, semakin menyakitkan untuk ibu yang mengalami buasir ketika hamil.

3) Zinc Complex – membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur.

Set ini bukan hanya membantu buasir ketika hamil, tetapi juga sangat membantu orang-orang lain yang mengalami buasir.

Tempahlah Set Buasir Shaklee sekarang!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang