Set Ibu Mengandung Shaklee : Cara Atasi Morning Sickness

Morning sickness biasanya berlaku pada trimester pertama ibu mengandung. Di antara simptom yang biasa dialami ialah pening-pening, muntah dan loya.

cara atasi morning sickness

 

Simptom ini sebenarnya adalah sesuatu yang baik bagi ibu mengandung kerana ia menunjukkan kadar hormon si ibu adalah tinggi dan cukup kuat untuk menampung kehamilan. Pada peringkat ini si ibu perlu banyak bersabar dan tidak stress kerana ia boleh menjejaskan bayi dalam kandungan. Diantara cara atasi morning sickness adalah dengan menggunakan vitamin semulajadi iaitu Vitamin B dan Ostematrix.

Vitamin B Mengandungi set lengkap vitamin B yang perlu dalam badan. 2 jenis vitamin B iaitu B2 (riboflavin) dan B6 (pyridoxine) dapat menjadi cara atasi morning sickness. B-Complex juga mengandungi de-stress effect yang mengurangkan tekanan atau stress. Vitamin ini turut berfungsi untuk menghasilkan antibodi, sel darah merah dan lain-lain keperluan untuk bayi. Menurut American College of Obstetrics and Gynecology,  vitamin B dianggap sebagai penawar paling mujarab sebagai cara atasi morning sickness. (source & source)

Vitamin Shaklee B complex

 

Ostematrix adalah daripada gabungan kalsium dan magnesium. Selain daripada mengelakkan osteoporosis, ia juga berfungsi sebagai cara atasi morning sickness. Perubahan hormon pada wanita akan mengakibatkan kandungan magnesium turut terjejas dan menyebabkan ibu pening kepala. Pengambilan magnesium dapat mengatasi masalah ini. Selain itu, magnesium dalam ostematrix dapat membantu mengurangkan risiko kecacatan semasa kelahiran bayi. Menurut ‘Journal of the American Medical Association’, kadar kecacatan bagi bayi telah merosot sebanyak 70% di kalangan ibu-ibu yang mengambil magnesium semasa hamil. Kalsium pula dapat mengurangkan kekejangan otot semasa hamil. Ia bukan saja cara atasi morning sickness tetapi juga membantu ibu mengandung dan bayi.

ostematrix shaklee malaysia

 

Selain dari cara atasi morning sickness tadi, ibu-ibu mengandung juga disyorkan untuk mengambil Vita-Lea dan Vitamin C sepanjang tempoh kehamilan trimester 1. Semua ini adalah vitamin perlu untuk ibu, jadi tidak timbul soal ibu over-dose vitamin dan sebagainya. Umumnya ibu mengandung memang akan memerlukan nutrien yang lebih berbanding dengan semasa tidak mengandung.

 

Ingin maklumat lanjut tentang Set Ibu Mengandung Shaklee & cara atasi morning sickness?

Hubungi sekarang!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com