Daftar Ahli Shaklee Lagi Rugi Sebenarnya!

Daftar Ahli Shaklee sepatutnya beri lebih keuntungan kepada kita sekiranya kita merupakan pengguna tegar produk Shaklee.

Anda cuma perlu membayar untuk pendaftaran keahlian sebanyak RM75 (Semenanjung) atau RM85 (Sabah/Sarawak) untuk keahlian seumur hidup. (ini adalah termasuk kos pos membership kit).

Jadi ahli Shaklee secara PERCUMA?

Cuma perlu membuat pembelian berjumlah RM680 (200UV) untuk mendapat keahlian PERCUMA dan CASH BACK secara automatik!!

Kenapa Rugi Daftar Ahli Shaklee?

1) Memilih untuk mendaftar dengan orang terdekat sahaja

Ada di kalangan ahli yang mendaftar dengan orang terdekat seperti ahli keluarga atau kawan-kawan tanpa mengambil kira kredibiliti mereka dalam bisnes Shaklee. Sekiranya anda mendaftar untuk menjadi ahli Shaklee, pastikan upline anda benar-benar mempunyai pengetahuan produk Shaklee, bukan jenis yang tahu menjual saja ya.

Pastikan anda tahu susur galur upline anda, atau dapatkan penjelasan dari upline anda sendiri.

Tidak salah mendaftar dengan orang terdekat, tapi pastikan mereka tahu konsep perniagaaan Shaklee. Jangan pula nanti selepas mendaftar dengannya, anda terpaksa mencari kawan-kawan lain yang menjadi ahli untuk mendapatkan panduan pula. Tidak adil untuk kawan-kawan anda itu pula.

2) Mendaftar dengan ahli Shaklee yang tidak aktif

Ahli tidak aktif di sini bermaksud, ahli yang mendaftar tetapi menjadikan penjualan produk Shaklee sekadar sambilan dan tidak serius. Sekiranya ada orang yang hendak membeli, dia akan menjualnya, tetapi tidak secara aktif. Ahli tidak aktif juga biasanya tidak mengambil tahu mengenai perkembangan Shaklee dan polisi. Inilah yang menyebabkan ada segelintir ahli Shaklee tidak tahu perkara-perkara terlarang dalam Shaklee seperti tidak dibenarkan menjual dengan harga ahli, tidak boleh menjual di kedai dan tidak boleh mempamerkan harga ahli di dalam blog. Akibatnya ramai ahli yang digantung keahlian atau dibatalkan keahlian sama sekali kerana melanggar polisi.

2) Daftar ahli Shaklee dengan Penaja yang tak tahu promosi

Jika upline anda tidak memberikan sebarang info atau pengetahuan kepada anda untuk promosi produk jualan anda, anda dalam masalah besar. Konsep jualan langsung semestinya adalah dengan cara menjual, maka teknik promosi boleh dianggap sebagai salah satu aset penting untuk anda. Ahli yang mendaftar dalam kumpulan saya akan diberikan teknik promosi produk secara online dan offline.

Asalkan anda komited dalam melakukan tugasan yang diberi, insya’Allah promosi anda akan berjaya.

3) Daftar ahli Shaklee dengan Penaja yang suruh jual murah

Ada di kalangan upline Shaklee yang mengajar ahli baru untuk menjual dengan harga murah atau harga ahli. Nasihat saya, tak perlulah anda mendaftar dengan upline sebegini kerana dia sedang menafikan hak anda untuk mendapat keuntungan hasil usaha anda. Pelanggan yang bijak seharusnya membeli produk atas sebab kualiti dan nilai yang diberikan penjualnya. Memang benar, pelanggan akan mencari pengedar yang menjual dengan harga ahli atau harga murah, tetapi apabila memerlukan konsultasi yang lengkap, pelanggan-pelanggan ini akan mula tersedar yang mereka telah tertipu kerana kadang-kadang cara makan produk pun mereka tidak dapat.

Adakah anda rasa pelanggan-pelanggan ini akan terus membeli dengan pengedar yang menjual harga ahli tetapi kualiti perkhidmatan yang tidak baik? Tentu sekali tidak!

Tambahan pula, adalah menjadi satu pelanggaran etika sekiranya pengedar Shaklee menjual dengan harga ahli. Ia boleh membawa kepada pembatalan ahli secara serta-merta. Adakah anda mahu berdaftar dengan pengedar Shaklee yang tidak beretika seperti ini?

4) Daftar ahli Shaklee dengan Upline Sistem Piramid

Ini adalah sistem yang sangat tidak beretika di mana ahli baru perlu mengeluarkan wang sehingga puluhan ribu ringgit. Ini sebenarnya digunakan untuk membeli stok. Stok-stok ini akhirnya tidak terjual kerana ahli digalakkan untuk mencari ahli baru yang sanggup mengeluarkan modal puluhan ribu ringgit juga. Akhirnya stok yang terperam tersebut terpaksa dijual dengan harga yang sangat rendah dan menganggu harga pasaran.

Ini bukan sahaja menganiaya ahli dalam kumpulan tersebut, tetapi juga ahli dari kumpulan lain yang terkena tempias perniagaan tidak beretika seperti ini. Kumpulan kami tidak menyokong sama sekali skim piramid sebegini yang telah membawa nama buruk kepada perniagaan MLM.

images (1)

source
aftar ahli shaklee

Hubungi saya sekarang untuk daftar ahli Shaklee dengan prinsip bisnes yang beretika!!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com