ESP Shaklee : Tips Kulit Cantik

Bagaimana ESP Shaklee boleh membantu memberikan kulit yang lebih cantik?

source

Apa kata kita cuba ‘berkenalan’ dulu dengan ESP Shaklee? Ia merupakan singkatan bagi Energizing Soy Protein dan membekalkan asid amino perlu serta protein pada tubuh badan kita. Protein adalah merupakan komponen kedua terbesar pada badan kita selepas air.

Protein yang dibekalkan ESP Shaklee merupakan satu elemen penting pada setiap sel dalam badan kita. Ini termasuklah sel untuk kulit, otot, rambut kuku dan organ-organ lain. Satu penemuan yang terdapat pada nutritionexpress.com menyatakan yang seorang wanita yang ingin berdiet dan telah mencuba diet dengan mengurangkan protein pada pemakanannya telah mengakibatkan kulitnya kehilangan keanjalan, dia nampak lebih tua dari usianya dengan kemunculan banyak kedutan.

Kenapakah perkara ini berlaku? Kerana protein berfungsi untuk menggantikan sel-sel lama yang telah mati dengan sel-sel baru. Kekurangan protein telah mengakibatkan sel-sel kulit wanita tersebut tidak kerap berganti, sekaligus menjadikan ia tidak berseri.

Melalui penggantian sel baru juga, parut pada muka akan berkurangan dan akhirnya hilang dengan pengambilan ESP Shaklee secara konsisten.

Perlu diingat juga, kekurangan asid amino (komponen kecil yang membentuk protein) boleh menjejaskan fungsi-fungsi vitamin dan mineral lain. Maka, ianya adalah komponen wajib dalam badan untuk memastikan fungsi-fungsi vitamin dan mineral lain tidak terjejas.

Jadi, walau apa juga yang cuba dikecapi dengan pengambilan vitamin dan supplement, ESP Shaklee perlu diambil sebagai pelengkap rejim kesihatan anda. ESP Shaklee juga boleh dijadikan masker seperti contoh disini.

ESP Shaklee kulit cantik

Hubungi segera!!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

2 Comments

Comments are closed.