ESP Shaklee untuk ibu hamil

Ibu hamil sememangnya akan memerlukan kadar protein yang lebih tertinggi berbanding dengan waktu normal. Jika diteliti jadual dibawah ini, sangat ketara pertambahan keperluan protein yang diperlukan iaitu daripada 55g kepada 62.5 g. Kadar ini akan bertambah selepas ibu bersalin dan menyusukan bayi.  Oleh sebab itu ESP Shaklee sangat disyorkan untuk diambil oleh ibu hamil dan menyusui bayi.

Set Breastfeeding Shaklee Malaysia

 

 

ESP Shaklee diperbuat daripada soya non-GMO (genetically modified organism). Proses GMO adalah proses apabila soya itu melalui peringkat perubahan genetik untuk meningkatkan kualitinya. Malangnya proses GMO ini boleh memberi kesan negatif kepada pengguna seperti membawa kepada kerosakan organ dalaman manusia.

Tetapi, ESP Shaklee telah mempunyai pensijilan Identity Preserves Program (IPP) iaitu pensijilan yang memastikan soya yang digunakan adalah bebas daripada sebarang perubahan genetik bermula daripada peringkat benih sehingga ia matang. Jadi, ESP Shaklee dijamin dapat menjadi makanan ibu hamil yang selamat.

Makanan Untuk Ibu Mengandung

ESP Shaklee juga dijamin masih mengekalkan kandungan isoflavon yang terdapat didalam soyanya. Isoflavon adalah sangat bermanfaat untuk kesihatan. Kebanyakan soya lain, menggunakan alkohol dalam pemprosesannya yang menyebabkan kehilangan isoflavon yang berkhasiat dan memungkinkan pencemaran silang dengan bahan kimia. Tetapi ESP Shaklee adalah diproses dengan menggunakan air yang tidak menyebabkan kehilangan isoflavon dan pencemaran silang bahan kimia.

ESP Shaklee juga dapat meningkatkan sistem imun ibu hamil. Seperti yang diketahui, ibu hamil akan merosot sedikit sistem imunnya kerana perlu berkongsi dengan bayi dan yang paling penting, ESP Shaklee adalah perlu untuk tenaga ibu hamil. Ibu hamil sememangnya selalu mengalami keletihan dan tidak bertenaga, pengambilan ESP Shaklee dapat membantu.

Apa yang paling penting, ESP Shaklee mampu menurunkan paras kolesterol dalam badan kerana ia mengandungi isoflavon yang mempunyai fungsi bersamaan dengan hormon wanita.

Maklumat lanjut mengenai Set Ibu Mengandung terdapat disini http://kedaivitamin.com/set-ibu-hamil/

 

Hubungi segera untuk ESP Shaklee anda !!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

1 Comment

Comments are closed.