Gastrik Kronik Selama 10 Tahun Pulih Secara Tak Sengaja

Gaya hidup masa kini yang sangat sibuk kadang-kadang menyebabkan kita mengabaikan waktu makan. Tambahan pula untuk ibu yang bekerja. Pagi-pagi sibuk menguruskan anak, selepas itu bergegas ke tempat kerja. Terlepas waktu sarapan, bila masuk waktu tengahari kadang-kadang boss pula minta siapkan tugasan yang ‘urgent’, terlepas pula waktu makan tengahari.

Ini gaya hidup yang sangat merbahaya sebenarnya. Bayangkan jika kita sakit, siapa yang akan uruskan anak-anak kita? Kasihan mereka kan?

source: pixgood.com

source: pixgood.com

Gastrik Kronik Pulih Secara Tak Sengaja

Rezeki Farahana dari Shah Alam apabila penyakit gastriknya pulih secara tak sengaja. Farahana memang mengidap gastrik kronik sejak 10 tahun lalu. Bila dia mula pedih ulu hati, Farahana tahu, penyakit gastrik kroniknya nak datang. Sakitnya gastrik ni memang nauzubillah, dia nak berdiri pun tak boleh dan asyik muntah kalau makan. Berjalan pun tak boleh tegak sebab sakitnya yang amat-amat. Kadang-kadang tu sampai kena baring selama 2-3 hari menunggu gastrik kroniknya pulih semula.

Gastrik kronik memang menyeksakan. Orang-orang yang pernah mengalami gastrik saja yang faham kesakitannya. Biasanya ia menyerang individu yang tidak makan mengikut waktu. Saya sendiri pertama kali terkena gastrik semasa berumur 9 tahun, puncanya saya selalu tidak makan tengahari sebelum ke sekolah. Memang teruk, bila diserang gastrik, saya sampai ke tahap tak mampu hendak berjalan pun sama macam Farahana tadi.

Farahana telah berikhtiar dengan berurut dan mendapatkan rawatan doktor, tapi semuanya gagal. Selepas kelahiran anak kedua, Farahana berkenalan dengan Set Bersalin Shaklee dan dia telah mengambil additional Ostematrix dan Peppermint Ginger bersama-sama set itu. Niat di hati nak cepat pulih badan selepas bersalin, tapi perkara lain pulak yang datang.

Farahana mula sedar gastriknya sudah tiada selepas mengamalkan set Shaklee. Walaupun dia terlepas breakfast, tapi dia tidak diserang gastrik lagi. Ajaib betul!!

Ikuti kisah Farahana dalam video pendek ini, bila dengar gaya dia bercerita, kita boleh bayangkan betapa sakitnya gastrik kronik yang dialaminya.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul… from iReach HD on Vimeo.

Bagaimana Shaklee Membantu Gastrik Kronik?

Set Gastrik Shaklee terdiri daripada 3 iaitu :

1) ESP – Energizing Soy Protein

– ia berfungsi untuk meneutralkan asid di dalam perut.

– salah satu fungsi ESP adalah menggantikan sel-sel badan lama yang telah rosak kepada sel baru. Ini dapat membantu memperbaiki sel yang rosak akibat terhakis oleh asid hidroklorik tadi.

gastrik kronik

2) Ostematrix – Kalsium dan Magnesium

-susu atau kalsium baik untuk pesakit gastrik kerana ia  bersifat alkali. Alkali boleh meneutralkan kandungan asid di dalam perut.

gastrik kronik

3) Peppermint Ginger Plus
– berfungsi untuk membuang angin dari badan dan mengandungi herba asli pudina, jintan hitam, jintan manis untuk melegakan perut.

gastrik kronik

Ingin mencuba set ini? Boleh hubungi kami seperti nombor tertera di bawah ya.

wpid-footnote.jpg