Kisah Sedih Hantu Rokok Sejak Usia 14 Tahun Cuba Berhenti Merokok

Hari ini saya ingin kongsikan kisah En.Uzir yang telah menjadi hantu rokok sejak usia 14 tahun. Menurutnya dia mula serius merokok sejak usia 14 tahun, tetapi sebelum tu ada juga curi-curi merokok. Haaa,..bayangkan dah berapa lama dia merokok tu?

berhenti merokok

Dia terasa hendak berhenti merokok akhirnya atas kesedarannya sendiri dan dia sendiri terasa letihnya nak teruskan merokok. Mana tidaknya, menghisap rokok bukan ke banyak keburukan dari kebaikannya. Selain mahal, asap rokok boleh membahayakan 2nd hand smoker di sekeliling perokok. Mujur dia punya kesedarn untuk berhenti merokok sebelum penyakit kronik melanda.

Semua Cara Berhenti Merokok Gagal

En.Uzir telah mencuba pelbagai kaedah untuk berhenti merokok, dia antaranya adalah dengan menghadiri bengkel berhenti merokok oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, sehingga 2-3 kali juga dia menghadirinya, tetapi masih gagal untuk berhenti merokok.

Dia juga pernah cuba untuk merawat ketagihan rokok dengan menggunakan electric cigerette dan juga pelekat nikotin. Kedua cara ini memang diwar-warkan mampu merawat ketagihan perokok, tetapi ia juga gagal.

Usaha Terakhir Untuk Berhenti Merokok

En. Uzir akhirnya diperkenalkan dengan Vivix Shaklee oleh isterinya. Selepas mengamalkan pengambilan Vivix, dia mula perasan yang perasaan atau ketagihannya untuk merokok telah hilang. Malah bila merokok, semuanya dirasakan tawar dan tak sedap macam dulu lagi.

Ikuti kisah selanjutnya di dalam video pendek ini :

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Fatwa Merokok Adalah Haram Dalam Islam

Sebenarnya merokok juga telah difatwakan sebagai haram di dalam Islam kerana termasuk di dalam perkara-perkara yang memudaratkan diri sendiri. Namun tidak dapat dipastikan kenapa ia tidak diharamkan terus penjualannya.

Ini adalah kandungan dalam sebatang rokok. Dasyat sungguh bila dibayangkan semua bahan ini disedut masuk ke dalam badan setiap hari.

berhenti merokok

Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Berhenti Merokok?

Vivix Shaklee untuk berhenti merokok berfungsi dengan menjadikan seseorang penghisap rokok tegar hilang ‘selera’ untuk merokok. Ini adalah kerana fungsi utama Vivix adalah memperbaiki sel-sel DNA dalam badan menjadi seperti asal. Maksud seperti asal adalah tanpa kontaminasi daripada tabiat merokok. Ini menjadikan badan menolak rokok dan menghisap rokok akan terasa pahit (menurut seorang perokok tegar, rasanya seperti merokok sewaktu demam). Lama-kelamaan sudah pasti rasa hendak merokok itu akan hilang dengan sendirinya. Vivix akan mula menunjukkan kesan lebih kurang 2 minggu selepas pengambilan.

Berapa Harga Vivix Shaklee Untuk Berhenti Merokok?

Terlebih dahulu kita lihat berapa kos untuk rokok dahulu.

Sekotak rokok berharga lebih kurang RM13.00.
Pada kebiasaannya perokok tegar menghisap lebih kurang dua kotak sehari.
Maka, dalam sebulan dia telah membelanjakan : (RM26) x 30 hari = RM780
Selain daripada perbelanjaan yang besar, perokok juga menghadapi risiko-risiko penyakit di atas dan mendedahkan orang-orang tersayang kepada penyakit dengan menjadi 2nd hand smoker.

Berapa pula kos Vivix? Hanya RM475 untuk kegunaan lebih kurang sebulan. Iaitu RM15.80 sehari!! Vivix Shaklee untuk berhenti merokok adalah pilihan yang terbaik!
Jauh lebih murah! Tapi apa yang anda akan dapat?
1) Berhenti merokok
2) Kesihatan yang bertambah baik
3) Fizikal yang lebih sihat

Inginkan Vivix pada harga istimewa? Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut!

wpid-footnote.jpg