Apa “Mak Gemuk” Buat Untuk Hilang 20kg Lepas Bersalin?

Puan Salwa merupakan seorang ibu muda. Memang muda sangat berbanding saya. Dia mula merasa teruji bila berat badannya naik macam di pam-pam semasa mengandung anak ketiga. Bayangkan Salwa yang sebelum ni sangat comel dan kulitnya berseri-seri dah naik berat dan kulit menjadi kusam disebabkan hormon mengandung. Oh no!

source:google

source:google

Kemuncak kepada keadaan Salwa ni bila dia meletakkan gambarnya masa ‘muda-muda’ dahulu di ruang tamu. Setiap kali tetamu datang, mesti ingatkan itu gambar adik Salwa disebabkan Salwa dalam gambar tu sangat slim dan berkulit cantik. Salwa mula rasa tercabar, kenapa pulak orang boleh sampai terfikir Salwa nak letak gambar adiknya kat ruang tamu? Hehe, kelakar bila difikir-fikirkan. Tapi sebenarnya itu disebabkan Salwa masa mengandung memang jauh berbeza dengan Salwa dalam gambar tu. Haa..kalau nak tengok Salwa masa mengandung macam mana rupa, dia ada share dalam video ni. Tapi jangan gelakkan gambar tu sangat, sebab Salwa selepas bersalin memang cantik meletup macam anak dara okeh! Siap hilang 20kg lepas bersalin!

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Tips Salwa Hilang 20kg Lepas Bersalin

Nak tau apa yang Salwa dah buat? Selepas bersalin, dia pastikan :
1) Menyusukan baby sepenuhnya
2) Ambil banyak air. Tapi bukan air yang berkalori ya.
3) Jaga pengambilan kalori setiap hari dan pastikan kalori tersebut tidak berlebihan.
4) Amalkan pemakanan seimbang untuk tubuh memberi tenaga setiap hari.

Selain itu, untuk membolehkan Salwa hilang 20kg lepas bersalin dalam masa 2 bulan, dia juga mengamalkan Set Slimming, Set Bersalin, Set Breastfeeding dan Set Kecantikan Kulit.

Set Rahsia Salwa Hilang 20kg Lepas Bersalin

Ini bukan rahsia sangat pun sebenarnya. Dah ramai ibu-ibu yang mencuba dan merasa hasilnya. Selain dari Set Bersalin dan Set Breastfeeding Shaklee, Salwa juga amalkan :

1) Set Slimming Shaklee

Salwa amalkan ESP sebagai meal replacement supaya tak rasa lapar dan dapat mengurangkan kuantiti makanan yang diambil. Alfalfa untuk detoks, Omega Guard dan Lecithin untuk pembakaran lemak.

hilang 20kg lepas bersalin

2) Set Kecantikan Kulit

Salwa amalkan Vitamin E, Vitamin C dan Vitamin B-Complex.

hilang 20kg lepas bersalin

Betul ke Set Kecantikan Kulit ni boleh sebabkan susu ibu jadi kurang? Hmmm..boleh dengar sendiri jawapan dari Puan Salwa kita dengan menonton video di atas ya.

Kalau berminat hendak jadi kurus slim dan cantik berseri-seri macam Miss Universe lepas bersalin, boleh contact saya. Sms/ Whatsapp ya 🙂

wpid-footnote.jpg