Kaedah Menyusukan Bayi Pramatang Walaupun Susu Badan Tiada

Menyusukan bayi pramatang sememangnya mencabar kerana dalam keadaan tubuh bayi yang masih lemah dia sememangnya sangat memerlukan khasiat susu ibu untuk menguatkan antibodinya dan mempercepatkan tumbesarannya. Inilah yang dialami Puan Hidayah. Bayinya pramatang apabila dilahirkan semasa berusia 32 minggu di dalam kandungan.

Kita sedia maklumkan, bayi pramatang perlu diletakkan di dalam incubator sebelum dibenarkan pulang ke rumah. Jadi Puan Hidayah terpaksa menjaga bayinya di hospital dalam keadaan dia masih berpantang.

menyusukan bayi pramatang

Menyusukan Bayi Pramatang Tetapi Tiada Susu Badan

Puan Hidayah masih belum ada susu badan sewaktu bayinya dilahirkan, lebih-lebih lagi pada usia 32 minggu (8 bulan), dan tubuh badan Puan Hidayah sendiri dalam keadaan lemah kerana baru lepas melahirkan.

Dia tidak boleh mengambil sebarang jamu kerana mengalami hipertensi, ini menjadikan dia bertambah tertekan. Selepas membuat pertimbangan dia telah memilih untuk mengambil Set Berpantang Shaklee.

Boleh ikuti pengalaman Puan Hidayah menyusukan bayi pramatang dalam video ini ya.

Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Alhamdulillah, Puan Hidayah merasakan badannya bertambah kuat dengan pengambilan Set Berpantang. Luka bersalin pun terasa cepat kering. Dia terus membuat keputusan untuk mencuba Set Breastfeeding Shaklee pula.

Dalam keadaan pramatang, bayinya sangat memerlukan penyusuan susu ibu yang sempurna. Puan Hidayah benar-benar terkesan apabila usahanya mengambil Set Breastfeeding Shaklee benar-benar membuahkan hasil. Dia dapat menyusukan bayinya dengan sempurna.

Bagaimana Set Breastfeeding Shaklee Membantu?

Berikut adalah fungsi-fungsi vitamin yang terdapat dalam Set Breastfeeding Shaklee.

  • B complex – Mempunyai de-stress effect (anti-stress) untuk ibu-ibu menyusu. Ia turut mengandungi asid folik yang baik untuk ibu dan bayi dan turut memperbaiki kecantikan dalaman.
  • Vitalea – Multivitamin yang hebat, terdapat 28 jenis vitamin dan mineral penting.
  • Alfalfa – ‘Milk Booster’ yang boleh membantu meningkatkan penghasilan susu.
  • Energizing Soy Protein – Merupakan antara produk terlaris dari Shaklee. Membekalkan tenaga dan memekatkan susu. Bayi lebih cepat kenyang apabila menyusu.
  • Ostematrix – Tinggi kandungan Kalsium. Turut mengandungi Magnesium dan Vitamin D yang membanti penyerapan kalsium yang maksimum oleh badan. Sebagai bonus, ia juga mengelakkan sembelit bagi ibu menyusu
  • Vitamin C – Memastikan penyerapan optimum bagi semua vitamin lain oleh badan dan membantu meningkatkan antibodi.

menyusukan bayi pramatang

Set Bajet (ESP + Alfalfa) = RM203.75

Set Basic (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa) = RM233.75

Set B + Ostematrix (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix) = RM294.75

Set 3M -make more milk (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix + ESP) = RM444.75

Berminat untuk dapatkan harga ahli? Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana ibu-ibu boleh jadi ahli dengan modal yang rendah. Jadi ahli tak semestinya untuk bisnes ya, makan sendiri pun boleh 😉

wpid-footnote.jpg