Set untuk memulihkan ibu keguguran kandungan

Adakalanya terjadi peristiwa yang tidak dikhendaki oleh ibu, seperti keguguran kandungan. Di antara punca keguguran kandungan ialah :

1) Janin tidak dapat terus berkembang kerana kekurangan info DNA

2) Janin mengalami kecacatan, jadi badan telah ‘reject’ janin tersebut sejak awal

3) Ibu mengalami kecederaan yang menjejaskan janin

4) Ibu kurang nutrisi atau mengalami sakit kritikal

Walau apa pun puncanya, sentiasa beringat yang Allah memberikan yang terbaik buat hambanya.

Terdapat set untuk memulihkan ibu keguguran kandungan, bagi memastikan ibu sihat dari sebarang komplikasi. Ibu yang keguguran kandungan juga perlu berpantang dan menjaga dirinya sebagaimana ibu berpantang melahirkan anak kerana keadaan yang dialaminya tetap sama apabila rahimnya dikosongkan dan perlu pemulihan.

Apa yang penting untuk pemulihan ibu keguguran kandungan ialah :

1) Pemulihan luka dalaman

2) Pemulihan emosi dan de-stress

3) Nutrien tambahan untuk darah

4) Pemulihan sel badan

5) Peningkatan sistem imun

Bagi ibu keguguran kandungan bolehlah mengamalkan set bersalin basic yang mengandungi Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C dan Zinc.

Set Berpantang Shaklee

 

Set ini dapat membantu ibu keguguran kandungan untuk memulihkan kesihatan. Ianya tidak begitu banyak seperti Set Bersalin Premium kerana disesuaikan dengan keperluan ibu keguguran kandungan. 

Fungsi-fungsi set ibu keguguran kandungan:

1) B-Complex – memperbaiki kesihatan saraf dan de-stress

2) Vita-Lea – multivitamin dan menaikkan Hb darah untuk pemulihan

3) Vitamin C – meningkatkan sistem imun ibu

4) Zinc – membantu untuk masalah kelesuan kronik

Selain daripada itu, ibu keguguran kandungan boleh mula mengamalkan set berikut selepas tempoh berpantangnya.

set keguguran kandungan

ESP Shaklee

Fungsi-fungsi setiap satu dalam set ini untuk membantu ibu

1 : B-Complex – fungsi sama seperti set ibu keguguran kandungan

2 : Vita – C – fungsi sama seperti set ibu keguguran kandungan

3 :Alfalfa – Ia berfungsi untuk melegakan keletihan dan mencuci hati darah dan usus. Hasilnya? Ia akan mengembalikan kenormalan badan berasid, menghilangkan tolsin badan, membersihkan hati, kolon, darah.

4 : Vita E  Complex – Mengandungi ‘tocopherol’ secara kasarnya bermaksud ‘mendapat anak’ dalam bahasa Greek. (Tokos – offspring ; pherol – to bear)

Bagi Lelaki :  Lelaki yang mengalami masalah kesuburan, biasanya mengalami kekurangan vitamin E. Jelas sekali vitamin E penting bagi menjamin kesuburan. Ia juga berfungsi untuk menjadikan sperma aktif dan berkualiti. Vitamin dapat mengurangkan risiko terhasilnya sperma yang tidak sempurna yang boleh menyebabkan berlakunya keguguran kandungan atau kecacatan pada janin.

Bagi wanita : Meningkatkan penghasilan lendir kesuburan wanita yang boleh membantu sperma untuk hidup lebih lama di dalam uterus. Ia juga membantu menghasilkan ovum yang berkualiti tinggi, sekaligus mengurangkan risiko keguguran atau kecacatan janin.

5 : GLA Complex – Ia dapat merangsang kesuburan dengan menghasilkan lendir serviks yang berkualiti pada tempoh subur.  Selain itu, GLA juga membantu sperma untuk hidup lebih lama didalam tiub fallopio sekaligus meningkatkan lagi peluang untuk hamil. Maklumat lanjut GLA disini http://kedaivitamin.com/tips-cepat-hamil-dengan-gla-complex/

6 : ESP – Ia bertindak sama seperti Clomid iaitu dengan menghalang hormon estrogen, apabila hormon ini terhalang, badan di’tipu’ untuk menghasilkan lebih banyak hormon FSH (follicle stimulating hormone)  yang merupakan perangsang bagi folikel. Seterusnya menghasilkan lebih lagi hormon estrogen yang akan merangsang satu lagi hormon lain iaitu LH (luteinizing hormone) yang merangsang ovulasi. Baca lanjut di http://kedaivitamin.com/esp-shaklee-untuk-kesuburan/

 

Hubungi segera untuk harga super special!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com