12 Kelebihan Vitamin C Shaklee Beserta Harga & Testimoni

Vitamin C Shaklee pernah menjadi kontroversi dua tahun lepas kerana out of stock hampir setahun sejak 2012. Tidak cukup dengan masalah ketiadaan stok, ia juga menjadi kontroversi kerana ada pihak yang tidak bertanggungjawab sanggup re-pack semula Vitamin C Shaklee dan menjualnya semula dengan harga yang lebih mahal.

Ajaibnya bila Vitamin C Shaklee yang dibungkus semula dan dijual dengan harga lebih mahal itu mendapat sambutan dan turut sama out of stock. Malah pihak tersebut dapat mengumpul testimoni pula. Ini satu bentuk penipuan yang amat tidak wajar.

Sebenarnya kelebihan Vitamin C Shaklee dapat dimiliki dengan harga RM0.51 sen sebiji sahaja dan bukannya semahal yang diwar-warkan oleh pihak re-packing tersebut.

vitamin c shaklee

Apakah Kelebihan Vitamin C Shaklee?

1) Vitamin C Shaklee boleh memulihkan dan memperbaiki sel-sel kulit yg sudah mati

2) Mencerahkan kulit,memulihkan jerawat,jeragat,parut jerawat dan sekaligus menggebukan kulit wajah dan tubuh badan

3) Memberi kesan kulit yg sekata dan tidak kering

4) Sesuai untuk mereka yang menghidap resdung-bertindak sebagai anti-histamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi

5) Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi & gigi yang sihat

6) Sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti

7) Memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, yang membantu mencegah penuaan sebelum waktunya

8) Memerangi kanser – merupakan satu-satunya antioksida yang berkuasa kerana mampu meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi dari tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells yang membantu memerangi kanser.

9) Ia menyekat kehadiran pigmen pada kulit yang menjadi punca jeragat

10) Menyumbang dalam penyuburan sel darah putih

11) Ia adalah tanpa bahan pengawet dan sesuai diambil orang yang mengidap gastrik.

12) Mengandungi bioflavonoid yang menjadikan vitamin C lebih aktif (sama fungsinya dengan vitamin E yang memerlukan selenium)

Suntikan Vitamin C Shaklee

Pernah dulu terjadi satu fenomena menyuntik vitamin c pada bahagian muka untuk kecantikan kulit. Tahukah anda berapa kosnya? RM130 satu suntikan dan ianya sangat menyakitkan. Bayangkan kulit muka yang nipis ini disuntik? Tetapi demi untuk cantik, apa saja pun sanggup. Kalau ada pilihan yang tak menyakitkan kan elok diamalkan? Makan sahaja Vitamin C Shaklee pun anda akan dapat kesan kecantikan kulit yang sama.

Vitamin C Shaklee adalah dari jenis sustained released iaitu khasiat vitamin C akan dilepaskan perlahan-lahan ke dalam untuk diserap oleh tubuh badan. Jadi khasiatnya ada untuk sepanjang hari. Konsep Sustained Released, ia dilepaskan setiap satu jam. Contoh jika ia adalah 500mg, 100mg akan dilepaskan setiap 1 jam.

Ada Apa Dengan Sustained Released Vitamin C Shaklee?

1) Vitamin C Shaklee dapat diserap dengan baik oleh tubuh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.

2) Vitamin C Shaklee dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex. Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat hebat dan hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Ia tiada dalam vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer.

3) Pelepasan dalam masa 5 jam tetapi ia kekal di dalam darah selama 12 jam. Walaupun ia larut air tetapi ia tidak akan terus keluar sebelum ia selesai bekerja dengan sel badan. Vitamin C tidak boleh disimpan, tetapi ia boleh digunapakai sebelum keluar dari tubuh.

Berminat untuk mencuba Vitamin C Shaklee? Hubungi saya sekarang! Harga murah terjamin!

details flavonoids

Testimoni Vitamin C Shaklee

vitamin c shaklee

 

 

Makan vitamin C Shaklee untuk resdung dan dapat bonus kulit cantik! Best kan!

footnote

 

2 Comments

Comments are closed.