Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh?

Puan Zeti Hafiza mempunyai suami yang sangat aktif bersukan. Pada 2011, suaminya mengalami “soft tissue injury” yang menyebabkan kakinya kebas tahap extreme sehingga dia merasa seolah-olah kakinya tiada. Ini amat menakutkan mereka berdua lebih-lebih lagi apa yang dialami adalah seperti peringkat awal ke arah penyakit lumpuh.

Puan Zeti menangis sepanjang perjalanan ke hospital, tetapi mujurlah ia bukan sesuatu yang serius dan doktor menasihatkan suaminya supaya jangan membuat kerja-kerja berat atau bersukan.
Puan Zeti terus membuat keputusan untuk memberikan suaminya supplemen yang dapat membantu sehingga ke peringkat sel.

Ikuti kisah selanjutnya dalam video ini :

Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

Apa Yang Membantu Suami Puan Zeti Yang Kuat Sukan?

Puan Zeti telah memberikan suaminya tiga supplemen terbaik untuk masalah individu yang hampir lumpuh iaitu :

1) Vivix

kuat sukan

RM475.00

Kelebihan Vivix Shaklee terletak pada kelebihannya memulihkan sel DNA dalam badan.

Apa itu sel DNA?

Seluruh badan manusia ini dimulai dengan bahagian yang paling seni iaitu sel yang bergabung membentuk tisu dan otot seterusnya menjadi organ dan bahagian badan seperti kulit. Sel ini perlu selalu diganti bagi memastikan fungsinya sentiasa terjamin. Walaupun begitu, pertambahan usia seringkali mengganggu sel untuk berganti dan seterusnya akan menjejaskan fungsinya.

2) Advanced Joint Health

kuat sukan

RM124.00

 

Advanced Joint Health Tablet mengandungi glucosamin yang melincirkan pergerakan sendi, melindungi tulang rawan dan memberi kelegaan kepada sakit sendi.

3) Ostematrix

kuat sukan

RM61.00

Pengambilan ostematrix memastikan anda tidak akan melalui pertambahan usia dengan sakit-sakit badan akibat kekurangan kalsium, kerana kalsium didalam tulang kita akan semakin berkurang sejajar dengan pertambahan usia. Sebagai bonus, anda akan dapat tidur yang lena dan terhindar dari sembelit.

Kenapa Shaklee Lebih Baik Untuk Individu Kuat Sukan?

kuat sukan

 

Mesti ramai yang ingat dengan kes Datuk Lee Chong Wei yang gagal dalam ujian doping dadah tahun lepas. Apa punca sebenar dia disahkan positif dadah sedangkan dia tidak mengambil dadah?

Ia dipercayai berpunca daripada ubat penahan sakit yang diambil oleh beliau. Dadah deksametason dipercayai antara kandungan ubat tersebut.

Dadah jenis ini boleh mengakibatkan kesan sampingan seperti lemah otot, tulang yang rapuh, kandungan gula meningkat dalam badan, penyakit tekanan darah tinggi dan juga glaukoma.

Deksametason digunakan sebagai penahan sakit untuk penyakit urat, keletihan, bengkak-bengkak ringan, sakit bahagian lutut dan lenguh badan. Tetapi, penggunaannya adalah dilarang dan melanggar Akta Jualan Dadah 1952 dan Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 198

Source

Shaklee Untuk Mereka Yang Kuat Sukan

Shaklee memberikan alternatif yang lebih semulajadi untuk mereka yang kuat sukan. Tidak perlu lagi memilih ubat-ubatan dengan kandungan dadah yang terlarang untuk membantu masalah kecederaan yang dialami akibat bersukan.

Ikuti langkah bijak suami Puan Zeti yang mengamalkan Shaklee sebagai alternatif terbaik. Pemegang pingat sukan Olimpik pun mengamalkan Shaklee tanpa was-was sebab ianya tak mengandungi sebarang dadah.

wpid-footnote.jpg