Set Breastfeeding Shaklee : 10 Makanan Tambah Susu Ibu

Galactagogues bermaksud makanan tambah susu ibu atau penggalak susu. Ia biasanya digunakan untuk ibu-ibu yang meningkatkan penghasilan susu. Terdapat sesetengah pendapat yang mengatakan tidak ada bukti saintifik mengatakan makanan tambah susu ibu ini, benar-benar bertujuan untuk itu. Tetapi, harus diingat, tidak ada bukti saintifik juga yang mengatakan makanan tambah susu ibu dalam senarai ini, tidak menambah susu ibu.

Ramai ibu-ibu menyusu telah merasai kebaikkannya dan mengatakan makanan tambah susu ibu sangat membantu mereka.  Adakah kita ingin terus berfikiran negatif dan menolak setiap alternatif makanan tambah susu ibu yang ditawarkan atau berfikiran terbuka dan mencubanya sendiri? Pilihan di tangan anda. Ibu-ibu yang ingin yang terbaik untuk anaknya, bersedia mencuba apa sahaja makanan tambah susu ibu. 

Makanan tambah susu ibu juga mungkin ada keserasiannya dengan sesetengah orang. Tetapi, biasanya itu adalah kes terpencil. Alhamdulillah setakat ini pelanggan Kedai Vitamin tiada yang merungut makanan tambah susu ibu kami tidak berkesan buat mereka.

Berikut adalah 10 Makanan Tambah Susu Ibu yang terkenal

1) Alfalfa: Makanan Tambah  Susu Ibu yang popular. Ia boleh diambil dalam bentuk asal, kapsul atau biji benih. Tidak digalakkan untuk orang yang menghidap SLE atau allergic terhadap alfalfa.

2) Jintan Manis:  Satu cawan air mendidih dituang ke dalam satu- dua sudu teh jintan manis yang dihancurkan dan dibiarkan selama 10-15 minit. Satu cawan campuran ini boleh diminum 2 kali -3 sehari.

3) Blessed thistle: Berasal dari keluarga daisy, apabila dihancurkan daun ini boleh menghasilkan teh, dengan menuang satu cawan air mendidih dan membiarkan ia selama 10-15 minit. Satu cawan teh ini boleh diminum 3-4 kali dalam sehari. Boleh diambil bersama dengan halba, alfalfa dan marshmallow.

4) Dill (seperti ketumbar) : Herba masakan yang biasa digunakan, daun dill boleh dijadikan teh untuk diminum sebagai makanan tambah susu ibu.

5) Fennel:  Fennel membantu meningkatkan let-down refleks berbanding dengan makanan tambah susu ibu lain, yang meningkatkan pengeluaran susu. ½ – 1 sudu teh fennel boleh ditambah ke dalam secawan air panas dan dibiar selama 10-15 minit. Dos yang disyorkan adalah 2 – 3 cawan sehari. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk ingat bahawa minyak fennel harus dielakkan.

6) Halba :  Terkenal dalam masakan. Halba boleh diambil sebagai kapsul atau serbuk halba boleh dicampur dengan air atau jus.

7) Milk thistle:  1 sudu disyorkan untuk pengambilan harian. Ia juga boleh memberi kesan seperti julap.

8)  Oatmeal: Dipercayai untuk menenangkan dan berehat minda dan fikiran yang tenang boleh meningkatkan pengeluaran susu.

9)Vervain:  Herba tradisional untuk jadi makanan tambah susu ibu.

10) Nettle: Daunnya boleh direbus untuk dijadikan teh.

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Sumber asal: http://www.ifood.tv/blog/top-10-galactagogues#ccrgAMLDk9l6xgBx.99

Ada makanan tambah susu ibu yang lebih mudah untuk anda. Tidak perlu merendam atau menghancurkan herba.

Shaklee Afalfa

 

Ingin mencuba Shaklee Alfalfa?

Ia mampu dimiliki oleh setiap ibu walau apa budget anda!

Hubungi sekarang!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com