Menurunkan Darah Tinggi dengan Set Darah Tinggi Shaklee

Menurunkan darah tinggi memerlukan konsistensi dalam pengambilan ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor. Boleh rujuk di sini untuk artikel terdahulu menurunkan darah tinggi

Cara Membantu Penyakit Darah Tinggi

Berikut adalah 3 ‘bintang’ utama Shaklee dalam menurunkan darah tinggi.

Omega Guard

Omega Guard Shaklee diperbuat daripada ikan laut air sejuk dan ia adalah 3 kali lebih tumpat daripada hati minyak ikan. Ia jauh lebih baik berbanding produk minyak ikan lain yang terdapat di pasaran.

Kebanyakkan pengilang supplemen minyak ikan menggunakan kaedah ‘high pressure’ untuk mengekstrak minyak ikan, kaedah ini menyebabkan sesetengah nutrien termusnah, malahan ia tidak dapat menapis ‘heavy metal’ yang boleh memudaratkan. Omega Guard Shaklee dihasilkan dengan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal yang memastikan hasil sulingan mengandungi bahan paling tulen dan semulajadi serta menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti ‘heavy metal’. Ia berfungsi menurunkan darah tinggi dengan cara :

menurunkan bacaan kolestrol, menurunkan bacaan tekanan darah tinggi, menurunkan kadar LDL (kolestrol tidak baik) & menaikkan kadar HDL (kolestrol baik)

Garlic Shaklee

Garlic Shaklee telah melalui perlbagai proses penyaringan untuk memastikan ianya benar-benar berkualiti tinggi.

  1. bawang putih yang ditanam secara organik di California, USA
  2. hanya bawang putih premium yang digunakan
  3. tidak menggunakan sebarang racun perosak (100% bebas dari racun perosak)
  4. Garlic Shaklee diproses didalam keadaan suhu yang terkawal bagi memastikan ia masih mengandungi Allicin aktif

Apakah Allicin?

Allicin adalah komponen yang aktif didalam bawang putih. Ianya ditemui oleh Cavallito dan Bailey pada 1944. Ianya bertindak sebagai anti-bakteria bagi melindungi bawang putih. Kajian telah menunjukkan yang ia dapat menurunkan darah tinggi dengan cara merendahkan lemak, mengelakkan darah bergumpal, mengawal darah tinggi, mengawal kanser dan sebagai antioksidan dan anti-kulat.

CoQ10

CoQ10 sebenarnya memainkan peranan membekalkan tenaga untuk proses sel. Ianya dihasilkan sendiri oleh badan dan turut dikenali sebagai ubiquinone pada mitokondria. Secara ringkasnya, seluruh tubuh badan kita terbentuk daripada satu unit yang paling ringkas, iaitu sel. Gabungan berjuta-juta sel ini yang membentuk tubuh badan kita. Pada sel terdapat mitokondria yang menjanakan tenaga bagi sel dan membolehkannya berfungsi. Disinilah terdapatnya peranan CoQ10, memastikan semua sel dapat berfungsi dengan baik.

Disebabkan ini, ia dapat membantu menurunkan darah tinggi dengan baik kerana di jantung terdapat bilangan CoQ10 yang paling banyak berbanding bahagian lain tubuh manusia, menunjukkan betapa pentingnya ia kepada jantung. Tetapi bilangannya merosot mengikut usia.  Apabila diberikan supplemen tambahan CoQ10, ia membantu jantung berfungsi dengan lebih baik.

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Hubungi segera untuk tempahan set!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang