Omega Guard Shaklee Untuk Ibu & Otak Bayi Cerdik

omega guard shaklee

Set Ibu Mengandung Shaklee turut mengandungi Omega Guard. Mengapa perlu Omega Guard selain daripada disyorkan mengambil supplemen dalam http://kedaivitamin.com/makanan-untuk-wanita-hamil/? Omega Guard mengandungi minyak ikan yang membantu perkembangan bayi dalam kandungan. Ia seeloknya diambil semasa trimester ke 2 dan ke 3.

Ini adalah kerana selepas trimester 1, otak bayi telah mula berkembang dan memerlukan nutrien sebagai makanan otak. Ramai ibu-ibu mencari supplemen untuk menjadikan otak bayi cerdik. Tidak dinafikan Omega Guard Shaklee dapat membantu untuk tujuan ini.

Omega Guard Shaklee Untuk Otak Bayi Cerdik

Omega Guard Shaklee mengandungi Omega 3 yang membantu dalam perkembangan otak dan visual bayi. Diet yang diambil oleh ibu mengandung di Malaysia agak kurang kandungan Omega 3. Pengambilan Omega Guard Shaklee dapat membantu. Pengambilan Omega Guard Shaklee ini juga dapat membantu mengurangkan risiko alahan pada bayi yang dikandung.

DHA yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee penting untuk otak, sistem saraf dan retina bayi. Perkembangan otak bayi adalah paling kritikal pada 3 bulan terakhir kandungan. Sebaiknya ibu-ibu mengambil Omega Guard Shaklee sehingga bulan ke lapan kandungan.

Omega Guard Shaklee Untuk Elak Ibu Meroyan

Selain faedah untuk bayi, kandungan EPA dan DHA dalam Omega Guard Shaklee juga dapat mengurangkan simptom ‘baby blues’ atau kemurungan selepas bersalin bagi si ibu. Kemurungan ibu selepas bersalin bukan berpunca daripada psikologi semata-mata, tetapi juga berpunca dari kekurangan Omega 3.

Meroyan selepas bersalin merupakan sesuatu yang sangat ditakuti oleh ibu-ibu berpantang. Apabila ianya berlaku, ibu akan bertindak di luar kawalan dan di luar kebiasaan dirinya. Malahan ada ibu dikatakan sehingga ke tahap ingin mencederakan bayi sendiri. Boleh dikatakan tindakan ibu yang meroyan selepas bersalin sama seperti orang yang hilang akal.

Cara Makan Omega Guard Shaklee

Walaupun Omega Guard diperbuat daripada minyak ikan, ia tidak hanyir dan dihasilkan dalam bentuk soft-gel kapsul. Pada kebiasaannya, minyak ikan yang berbau hanyir adalah minyak ikan yang kualitinya telah mula menyusut.

Dengan setiap pembelian, konsultasi percuma dan cara makan Omega Guard Shaklee akan diberikan. Hubungi sekarang untuk mengetahui lebih lanjut pakej bagi Set Ibu Mengandung Shaklee.

footnote

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nia

1 Comment

Comments are closed.