Vivix boleh menjadi Penawar Kencing Manis?

Penawar kencing manis dan petua merawat kencing manis memang banyak terdapat di pasaran. Saya sangat tertarik dengan Vivix kerana mampu menurunkan bacaan gula sebanyak 15.5 kepada 4.8 dalam tempoh 7 bulan. Saya tak berani hendak mengatakan Vivix adalah penawar kencing manis kerana ia dilarang undang-undang Kementerian Kesihatan. Apa yang dapat saya berikan ialah testimoni.

Penyakit kencing manis atau penyakit diabetes adalah penyakit yang dihidapi oleh kira-kira 15.2 peratus orang dewasa di Malaysia pada 2011, ini adalah bersamaan dengan lebih kurang 2.6 juta orang. Diabetes adalah satu keadaan hiperglisema (paras gula tinggi di dalam darah) selepas pengidapnya mengambil sebarang makanan. Ia juga lebih cenderung untuk dihidapi oleh warga emas.

Apa itu kencing manis?

Kencing manis atau diabetes ini terbahagi kepada 2 jenis iaitu :

1) Tahap 1 – paras gula tinggi yang bergantung kepada insulin, berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin semulajadi oleh badan. Pesakit perlu disuntik insulin bagi mengawal paras gula tinggi dalam darah.

2) Tahap 2 Рbadan kurang sensitiviti terhadap insulin. Ini yang paling banyak dihidapi oleh rakyat Malaysia. Insulin masih dihasilkan, tetapi tidak banyak membantu dan mungkin perlu disuntik insulin. Walaupun begitu, paras gula tinggi masih boleh dikawal melalui kawalan pemakanan, berat badan dan mengamalkan supplemen yang sesuai.

penawar kencing manis

source

Kesan Buruk Kencing Manis

Di antara simptom yang disebabkan oleh kegagalan mengawal paras gula tinggi ini ialah :

1) Buah pinggang gagal berfungsi
2) Buta
3) Amputasi atau memotong bahagian tertentu yang terkena gangren (kebiasaannya potong kaki)
4)Sakit Jantung

Sekiranya anda atau ibu bapa ada mengidap kencing manis, walaupun pada peringkat awal, saya sangat syorkan untuk istiqamah mengamalkan Vivix. Jangan tunggu sebab bila sudah di peringkat yang kronik (kadang-kadang melibatkan potong kaki), ia sudah agak susah untuk dikawal.

Adakah Vivix Penawar Kencing Manis?

Vivix mengandungi kandungan resveraterol yang meningkatkan sensitiviti terhadap insulin. Bila tubuh sensitif pada insulin, ini akan membolehkan insulin menurunkan kandungan gula dalam darah. Ia juga membantu memulihkan badan untuk penghasilan insulin.

Saya rasa ianya produk yang berbaloi untuk dicuba kerana penyakit kencing manis walaupun di peringkat awal, cukup menyedihkan bagi pengidapnya. Bayangkan ibu bapa yang terpaksa mengawal pemakanan seumur hidup dan melihat sahaja orang lain menikmati makanan yang sedap. Lebih sedih lagi bila terpaksa menanggung penyakit-penyakit lain yang melibatkan buah pinggang atau jantung.

source

Testimoni Penawar Kencing Manis

penawar kencing manisEncik R Jitendra mengidap diabetes selama 14 tahun. Bayangkan mengawal pemakanan dan bergantung kepada ubat-ubatan selama 14 tahun. Memang sangat menyedihkan. Hidupnya mula berubah selepas pengambilan Vivix selama 7 bulan.

Harga Vivix ialah RM475/sebotol. Boleh hubungi saya untuk mengetahui cara mendapatkan harga diskaun. Kalau kongsi dengan adik beradik untuk beri pada ibu bapa pun bagus.

wpid-footnote.jpg