Pencuci Pinggan Yang Selamat Untuk Tangan

Musim-musim perayaan macam sekarang, mesti sahabat semua sibuk nak melayani tetamu di rumah kan? Mesti banyak hidangan yang nak dijamu pada tetamu tu. Baguslah, meraikan tetamu kan satu perkara yang baik.

Lepas tetamu balik, pinggan mangkuk tu macam mana pulak? Banyak tu nak kena basuh. Pengalaman saya, kulit tangan mula jadi sensitif dan mudah pedih akibat kerap mencuci pinggan. Sabun pencuci pinggan yang saya gunakan adalah sabun pencuci biasa. Kuat bahan kimianya tu, dalam kes kronik, boleh luka-luka jari tangan dibuatnya.

Sekarang ni alhamdulillah, saya dah pun jumpa pencuci pinggan yamg sesuai. Insya’Allah selamat untuk kulit tangan walaupun banyak membuat pencucian.

Pencuci Pinggan Yang Selamat Untuk Tangan

Dish Wash Liquid Concentrate dari Shaklee. Baunya sangat semulajadi, tak kuat sangat, tapi bukan busuk ya. Saya memang banyak melakukan pencucian pinggan mangkuk, ditambah pula dengan mencuci botol-botol susu anak kecil saya (saya mengepam susu di tempat kerja untuk anak saya, memang banyak menggunakan botol susu untuk simpanan).

Sabun ini juga selamat untuk mencuci botol susu, insya’Allah.
image

Apa yang lagi istimewa dan ekstra, pencuci ini juga boleh mencuci awning tudung. Haa..jangan terkejut, inilah keistimewaan Dish Washer Liquid Concentrate.
image

 

Berjimat Dengan Hand Dish Wash

Nak tahu berapa lama tahan sebotol tu?

3-4 bulan juga jadi sangat berbaloi. Penggunaannya pun tak banyak, satu titis cecair pencuci pun dah cukup untuk mencuci. Saya sendiri mulai perasan, kulit tangan saya mula improve dan tidak terlalu sensitif seperti sebelum ini.

Apa kata musim-musim open house ni, cuba pencuci Hand Dish Wash ni?

Selamat untuk tangan, selamat untuk duit 🙂

Hubungi

Nia (SMS/Whatsapp : 0126614658)

kedaivitamindotcom@gmail.com