Petua Banyakkan Susu Badan dengan Set Breastfeeding Shaklee

Petua banyakkan susu badan ada pelbagai, yang tradisional atau moden. Ketika waktu berpantang, agak mudah untuk memastikan bayi sentiasa mendapat susu yang perlu kerana ibu akan sentiasa bersama bayi. Tapi apabila mula bekerja, mencari waktu untuk mengepam merupakan sesuatu yang mencabar. Maka, susu ibu pun akan mula merundum dan petua banyakkan susu badan diperlukan.

Ada satu Petua Banyakkan Susu Badan yang boleh dipraktikkan

POWER PUMPING (PP)

Sebelum mengamalkan kaedah Power Pumping,  adalah lebih baik untuk ibu-ibu memastikan ianya mendapat hasil yang optimum. Bagaimana caranya? Ini juga merupakan sebahagian dari  petua banyakkan susu badan.

1) Minum banyak air kosong

Sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Ramai ibu-ibu mengeluh kerana sukar hendak pastikan dapat minum air kosong dengan secukupnya. Ini adalah salah satu petua banyakkan susu badan yang penting. Bagaimana hendak pastikan kita dapat minum sehingga 3 liter sehari? Boleh hubungi saya di kedai.vitamin@yahoo.com untuk dapatkan petuanya.

2) Amalkan minuman bersusu

Amalkan minuman bersusu seperti Milo, Horlick atau Oat sebagai petua banyakkan susu badan. Shaklee juga ada menawarkan alternatif untuk minuman bersusu iaitu Energizing Soy Protein (ESP). ESP dapat memekatkan susu ibu dan mengenyangkan bayi untuk tempoh lebih lama. Sekaligus mengurangkan keletihan ibu kerana bayi kerap menyusu.

petua banyakkan susu badan

3) Amalkan ‘milk booster’

Air rebusan longan kering, sayur lobak putih dan habbatus-sauda merupakan alternatif lain dalam petua banyakkan susu badan. Tetapi ia perlu direbus atau dimasak dahulu, ada alternatif ‘milk booster’ segera yang boleh diamalkan, iaitu Alfalfa Complex. Alfalfa dapat mempertingkatkan lagi penghasilan susu badan. Tetapi dengan mengamalkan konsep ‘demand-supply’ iaitu mengepam dengan kerap.

alfalfa complex shaklee malaysia

 

4) Makan makanan yang berkhasiat

Selain mengamal petua banyakkan susu badan, ibu menyusu memerlukan makanan seimbang yang melebihi orang normal seperti yang ditunjukkan dalam jadual ini. Ini adalah disebabkan kebanyakkan nutrien dari badan ibu akan disalurkan kepada susu ibu untuk diberikan pada bayi. Tahukah anda pengambilan makan rapu dan tidak berkhasiat akan menyebabkan nutrien daripada makanan lain diserap dengan kurang efektif? Dalam gaya hidup moden sekarang, agak sukar untuk memastikan kita dapat mengelak dari makanan rapu. Di sini lah Set Breastfeeding Shaklee memainkan peranan. Ia adalah bagi memastikan semua nutrien perlu mencukupi untuk susu ibu dan ibu sendiri. Ini juga merupakan petua banyakkan susu badan yang berkesan.

set breastfeeding shaklee

5) Pemikiran yang positif

Tahukah anda dengan mengamal petua banyakkan susu badan sekalipun, menyusu bayi adalah 70% pada pemikiran dan 30% adalah faktor-faktor lain? Kekal positif dan yakinlah anda mampu menyusukan bayi anda.  Banyakkan berdoa pada Allah akan dicukupkan susu dan teruskan berusaha. Teruskan amalan power pumping, walaupun kadang-kadang tiada susu yang keluar dan hanya angin. Yakinlah susu akan bertambah banyak dalam sesi mengepam seterusnya. Ini adalah petua banyakkan susu badan yang paling utama. Pemikiran kita yang menguatkan tindakan kita.

Ada testimoni khas untuk anda 🙂

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Ingin mencuba Set Breastfeeding Shaklee?

Hubungi sekarang!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com