GLA Complex Shaklee : Petua Cepat Mengandung

Bagi pasangan baru berkahwin, pertanyaan “dah ada ke belum?” mesti bermaksud nak tau   si isteri dah mengandung atau belum. Itu semua bergantung pada rezeki dari Allah. Tapi, selain berdoa, seeloknya kita turut berusaha. Apa petua cepat mengandung? Sejak ramai yang tahu GLA ni salah satu daripada petua cepat mengandung, ramai mula tercari-cari GLA.

source : google

Kenapa agaknya GLA lebih baik dari supplemen untuk hormon yang lain? EPO contohnya? Ini kerana mengikut ranking, GLA ni di tangga ke atas kalau dibandingkan dengan Grape Seed dan EPO.

Bagaimana GLA bertindak menjadi petua cepat mengandung?

Ada 2 cara iaitu :

Petua Cepat Mengandung 1

GLA –> hasilkan lendir serviks berkualiti –>kesuburan–>bantu sperma berenang ke uterus –> tiub fallopio –> bersenyawa dengan ovum

Petua Cepat Mengandung 2

GLA –> hasilkan lendir serviks berkualiti –>kesuburan–>bantu sperma berenang ke uterus –> tiub fallopio –> bantu sperma hidup hingga hari ke-5 (walaupun ia mula berada  di situ bukan pada hari subur, ia masih berpeluang sebab berada di situ hingga hari ke 5.

Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut dan Petua Cepat Mengandung serta konsultasi percuma!

Itu kegunaan GLA untuk pasangan yang sudah berkahwin, bagi yang belum berkahwin pulak macam mana?

Selain menjadi sebahagian petua cepat mengandung, GLA juga dapat mengurangkan senggugut pada wanita.

GLA (gamma linolenic acid) –> turunkan kolesterol –> Melegakan PMS (termasuk sengugut) –> GLA tukar kepada prostagladin E1 –> Legakan kesakitan & kekejangan

Kekejangan ketika sengugut berpunca daripada kurangnya gamma linolenic acid (GLA). Sebab itu perlunya mengambil GLA complex!

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call Nia =012-661 4658 atau  email= kedai.vitamin@yahoo.com

 Sumber rujukan : vitaminsemulajadi.com

1 Comment

  • juju says:

    assalam nia. sy baru saje consume lecithin & alfalfa ntk kuruskan badan. tapi sejek mengetahui byk blog2 mengenai gla complex shaklee sy begitu berminat nk try ntk period sy yg setiap bulan lewat 3-4 ari malah kadang2 selewat seminggu. ini begitu merunsingkan sy.

    sy dapati alfalfa tidak bole diambil bersama gla sedangkan sy consume alfalfa. bagaimana cara makan jika sy mahu consume gla jugak?

    mintak sis tunjukkan cara makannya.

    terima kasih sis atas mase & kesudian membalas soalan sy ni.

Comments are closed.