Petua Dapatkan Anak Perempuan Dengan Set Kesuburan Shaklee

Petua dapatkan anak perempuan merupakan sesuatu yang sering dicari oleh pasangan yang telah mempunyai anak lelaki. Samada beberapa orang anak lelaki atau pun pasangan yang telah mendapat anak pertama seorang lelaki. Ianya adalah lumrah pasangan berkahwin, seboleh-bolehnya ingin mendapatkan kedua-dua jantina anak.

Tetapi harus diingat, semuanya adalah di luar kemampuan kita dan hanya Allah yang mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Apa yang penting anak itu nanti sihat dan sempurna. Di sini saya kongsikan beberapa petua dapatkan anak perempuan yang boleh diaplikasi oleh pasangan.

source

Petua Dapatkan Anak Perempuan Semasa Bersama

Anak perempuan terjadi dari gabungan kromosom X ibu dan kromosom X bapa. Kromosom X pada bapa adalah agak lemah berbanding kromosom Y bapa (ya, jantina bayi adalah ditentukan oleh kromosom bapa). Walaupun begitu kromosom X bapa memiliki jangka hayat yang lebih lama berbanding kromosom Y.

Bagi mendapatkan anak perempuan, pasangan perlu bersama 2 hari atau 24 jam sebelum waktu subur isteri. Bagaimanakah cara mengira waktu subur wanita? Boleh rujuk di sini.

Lelaki dengan kadar sperma yang rendah lebih cenderung untuk mendapat anak perempuan. Pasangan boleh cuba untuk bersama 2-3 hari berselang selama seminggu sebelum tarikh ovulasi.

petua dapat anak lelaki

Isteri digalakkan mencuci vagina dengan lactacyd bagi menggalakkan keadaan berasid yang optimum bagi sperma dengan kromosom X.

Petua Dapatkan Anak Perempuan Dari Segi Pemakanan

1) Pasangan digalakkan untuk makan makanan berasid kerana kondisi ini sesuai untuk sperma kromosom X. Amalkan pemakanan limau, cuka, nenas, mangga, air bergas (tapi jangan berlebihan ya). Elakkan makanan laut. Sayuran seperti bayam, brokoli, bijiran seperti pumpkin seed, sesame seed dan sunflower seed juga elok dijadikan amalan.

2) Amalkan minuman bersusu dan makanan dari hasil tenusu untuk meninggikan lagi kebarangkalian mendapatkan anak perempuan. Makanan seperti yogurt juga sangat sesuai untuk dijadikan amalan. Ia boleh meningkatkan kebarangkalian sebanyak 75-80%. Sekiranya cara pemakanan ini tidak diikuti ianya menurunkan kebarangkalian sebanyak 65-55%.

Kelebihan Set Kesuburan Shaklee

Set kesuburan Shaklee telah banyak membantu pasangan-pasangan yang berusaha mendapatkan anak. Di antara kelebihan Set Kesuburan Shaklee ialah :

1) Menjadikan ‘lendir’ wanita yang keluar pada waktu subur benar-benar ‘subur’ untuk pensenyawaan.

2) Menjadikan sperma aktif dan berkualiti.

3) Meningkatkan kualiti ovum wanita untuk pensenyawaan.

dan banyak lagi!! Boleh rujuk artikel ini untuk info lanjut.

Harga Set Kesuburan Shaklee

Ada 4 pakej utama :

1) Set Bajet Kesuburan : ESP dan GLA RM241.25

2) Set Bajet Kesuburan Suami Isteri 1 : GLA, Vitamin E dan Zinc RM274 (Zinc boleh ditukar kepada COQ Health dengan tambahan RM90.25 sahaja)

3) Set Asas Kesuburan Suami Isteri : GLA, Vitamin E, Zinc dan B-Complex RM327.75 (Zinc boleh ditukar kepada COQ Health dengan tambahan RM90.25 sahaja)

4) Set Premium Kesuburan Suami Isteri :
GLA, Vitamin E, Zinc, ESP, Alfalfa, Vita-Lea, B-Complex dan Vitamin C RM712.75

cart

footnote