Petua Tambah Susu Badan Dengan Guna Bawang Putih

Petua tambah susu badan dah kerap kita dengar, macam mana dengan petua tambah susu badan dengan guna bawang putih? Macam mana tu? Siapa yang boleh tahu rasa susu badan itu sedap atau pun tidak? Tentu saja bayi kita kan sebab dia yang merasa susu ibu sehari-hari.

Macam mana nak guna bawang putih untuk tambahkan susu badan agaknya?

Selama ini tak pernah dengar pulak bawang putih ni pun penggalak susu?

Sebenarnya adakah bawang putih mampu atau tidak menjadi penggalak susu bergantung kepada citarasa bayi kita juga. Jika bayi kita gemarkan rasa dan bau bawang putih, ia mampu berfungsi sebagai penggalak susu, tetapi jika sebaliknya ia bukanlah penggalak susu yang berjaya

sumber

petua tambah susu badan

Petua Tambah Susu Badan Ibu

1) Minum banyak air kosong

Sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Ramai ibu-ibu mengeluh kerana sukar hendak pastikan dapat minum air kosong dengan secukupnya. Ini adalah salah satu petua tambah susu badan yang penting. Bagaimana hendak pastikan kita dapat minum sehingga 3 liter sehari? Boleh hubungi saya di kedai.vitamin@yahoo.com untuk dapatkan petuanya.

2) Amalkan minuman bersusu

Amalkan minuman bersusu seperti Milo, Horlick atau Oat sebagai petua banyakkan susu badan. Shaklee juga ada menawarkan alternatif untuk minuman bersusu iaitu Energizing Soy Protein (ESP). ESP dapat memekatkan susu ibu dan mengenyangkan bayi untuk tempoh lebih lama. Sekaligus mengurangkan keletihan ibu kerana bayi kerap menyusu.

3) Makan makanan yang berkhasiat

Selain mengamal petua tambah susu badan, ibu menyusu memerlukan makanan seimbang yang melebihi orang normal seperti yang ditunjukkan dalam jadual ini. Ini adalah disebabkan kebanyakkan nutrien dari badan ibu akan disalurkan kepada susu ibu untuk diberikan pada bayi. Tahukah anda pengambilan makan rapu dan tidak berkhasiat akan menyebabkan nutrien daripada makanan lain diserap dengan kurang efektif? Dalam gaya hidup moden sekarang, agak sukar untuk memastikan kita dapat mengelak dari makanan rapu. Di sini lah Set Breastfeeding Shaklee memainkan peranan. Ia adalah bagi memastikan semua nutrien perlu mencukupi untuk susu ibu dan ibu sendiri. Ini juga merupakan petua tambah susu badan yang berkesan.

Bagaimana Bawang Putih Boleh Tambah Susu Badan?

Bayi yang gemarkan bau dan rasa bawang putih akan menyusu dan melekap dengan lebih baik dan sekaligus meningkatkan lagi penghasilan susu melalui konsep demand vs supply. Walaubagaimanapun ada bayi yang tidak gemarkan bau dan rasa bawang putih serta sedikit terganggu semasa menyusu. Tetapi tidak salah sekiranya kita mahu mencuba kerana garlic juga adalah merupakan antibiotik semulajadi yang memberi faedah kesihatan kepada ibu dan bayi.

Ada cara yang lebih mudah untuk mendapatkan khasiat bawang putih dalam membantu mempertingkatkan penyusuan. Garlic Shaklee boleh digunakan dan ia datang dalam bentuk tablet.

petua tambah susu badan

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Berminat untuk mencuba Set Breastfeeding Shaklee? Ibu-ibu boleh mendapat harga istimewa untuk Garlic juga sekiranya berminat untuk mencuba 😉

wpid-footnote.jpg

2 Comments

Comments are closed.