Set Bajet Ibu Hamil Shaklee Yang Murah!

Set Bajet Ibu Hamil Shaklee adalah satu pilihan untuk ibu-ibu yang memiliki sedikit kekangan bajet tetapi tidak mahu ketinggalan dalam memastikan bekalan nutrien adalah mencukupi untuk dirinya dan bayi.

Pengambilan nutrien yang tinggi adalah diperlukan oleh ibu hamil berbanding dengan biasa. Lebih-lebih lagi dalam keadaan ibu hamil yang sering tidak lalu untuk makan, pengambilan Set Hamil Shaklee sebegini adalah perlu. Apabila tidak mempunyai selera makan, ibu akan kurang mendapat nutrien dan ini boleh menyebabkan gangguan pada pertumbuhan janin.

Pengalaman saya sendiri, saya pernah keguguran 2 kali pada 2007 dan 2010 akibat kekurangan nutrien pada janin.  Keguguran memang sesuatu yang ditakdirkan Allah, tetapi pada pihak saya sendiri kita itu, saya memang tidak mengambil berat langsung soal nutrien.

Semasa kehamilan berikutnya, doktor yang saya temui untuk check up turut menyokong pengambilan supplement Shaklee. Terdapat sesetengah ibu yang risau bayi mereka menjadi besar sekiranya mereka amalkan pemakanan supplement, tapi sebenarnya tidak. Saiz bayi sebenarnya banyak di tentukan oleh genetik ibu bapa atau pun sekiranya ibu mengidap penyakit kritikal seperti kencing manis. Agak aneh apabila sesetengah orang menganggap bayi yang panjang sebagai bayi yang besar atau berat. Sedangkan ia sebenarnya disebabkan oleh genetik ketinggian ibu bapa bayi tersebut.set bajet ibu hamil shaklee

 

Kandungan Set Bajet Ibu Hamil Shaklee

1) Vitalea – memenuhi keperluan tenaga ibu dan merupakan sumber zat besi untuk meningkatkan bacaan Hb darah ibu. Semasa trimester ini kebanyakan ibu tidak begitu berselera untuk makan dan banyak mengalami kekurangan nutrien. Pengambilan set ini adalah untuk menampung kekurangan tersebut. Kelebihan Vita-Lea Shaklee di sini.

2) B-Complex – berfungsi untuk kesihatan sistem saraf ibu dan mengelakkan kecacatan sistem saraf pada bayi. B-Complex juga mempunyai ciri-ciri de-stress semulajadi yang dapat mengurangkan perasaan stress pada ibu hamil.

3) Energizing Soy Protein – Pilihan penting dalam Set Hamil ShakleeIa membekalkan tenaga kepada ibu hamil dan mengelakkan keletihan, ia juga dapat menurunkan paras kolesterol badan ibu. Maklumat lanjut disini http://kedaivitamin.com/esp-shaklee-untuk-ibu-hamil/

ESP Shaklee juga dapat meningkatkan sistem imun ibu hamil. Seperti yang diketahui, ibu hamil akan merosot sedikit sistem imunnya kerana perlu berkongsi dengan bayi dan yang paling penting. Ibu hamil sememangnya selalu mengalami keletihan dan tidak bertenaga, pengambilan ESP Shaklee dalam Set Hamil Shaklee adalah penting.

Harga Set Bajet Ibu Hamil Shaklee

Harga Set Bajet Ibu Hamil Shaklee adalah seperti berikut :

Energizing Soy Protein – 1 canister 850g – RM150

B-Complex – 120 biji – RM52.50

Vitalea – 120 biji – RM88.75

Harga keseluruhan Set Bajet Ibu Hamil Shaklee = RM291.25 (Vitamin adalah untuk kegunaan 4 bulan, ESP antara 1-2 bulan bergantung kepada pengambilan)

 Testimoni 1

– keputusan check-up clear walaupun tidak lalu makan semasa kehamilan

-lebih segar walaupun mengalami alahan teruk

Artikel lain berkaitan :

Makanan Ibu Hamil 

Cara Atasi Morning Sickness

Ibu Hamil Berpuasa

1001 Masalah Ibu Mengandung

Banyak lagi testimoni di sini—>Testimoni Set Ibu Hamil Shaklee

footnote

FB images