Set Breastfeeding Shaklee : Tidak diiktiraf doktor?

Terlalu banyak rungutan dan bidasan mengenai Set Breastfeeding Shaklee, ada di Facebook, blog dan twitter. Ini biasanya terjadi kepada sesuatu yang mula menjadi fenomena. Siti Nurhaliza yang popular pun banyak menerima kritikan pedas bukan? Apatah lagi produk sebaik Set Breastfeeding Shaklee.

Kenapa kami masih menjual Set Breastfeeding Shaklee? 

Diantara bidasan yang popular adalah :

1) Set Breastfeeding Shaklee tidak pernah disarankan oleh mana-mana pakar perubatan dan laktasi.

Mereka adalah tertakluk kepada polisi ini :

Sekiranya para doktor mempromosi sebarang produk komersial yang mengamalkan sistem perniagaan MLM – perkara sebegini adalah melanggar Akta Perubatan 1971, serta melanggar “Code of Professional Conduct” daripada Majlis Perubatan Malaysia dan “Code of Medical Ethics (The Code)” daripada The Malaysian Medical Association.

Set Breastfeeding Shaklee adalah produk MLM, maka ia adalah antara produk yang tidak boleh disokong (dipromosi) oleh doktor atau pakar perubatan. Tetapi Shaklee bukan MLM jenis Skim piramid yang biasa itu ya. Kami mengutamakan penjualan produk kami dan bukan mencari ahli semata-mata.

2) Set Breastfeeding Shaklee sebenarnya tidak efektif

Ini cuma berlaku sekiranya ia diambil tanpa mempraktikkan 2 syarat wajib penyusuan. Iaitu mengepam dengan kerap dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari. Ini adalah perkara paling penting yang saya maklumkan kepada customer saya.

3) Bukan Set Breastfeeding Shaklee yang banyakkan susu, susu memang dah banyak.

Sudah ramai ibu-ibu menyusu yang mengatakan perbezaan setelah mereka menggunakan Set Breastfeeding Shaklee. Ia terbukti membantu, insya’Allah. Boleh baca testimoni pelanggan Set Breastfeeding Shaklee di bawah ini ya.

testimoni BF kakak

 

testimoni set breastfeeding shaklee

4) Mak-mak zaman dulu tak makan Set Breastfeeding Shaklee pun, tapi susu banyak juga.

Ibu-ibu dahulu kebanyakkannya surirumah dan mereka tiada masalah untuk mendapatkan rangsangan memperbanyakkan susu kerana sentiasa berpeluang untuk menyusukan bayi. Ini berbeza dengan keadaan ibu sekarang yang kebanyakkannya bekerja, tidak kira bekerja di rumah atau sepenuh masa. Persekitaran kerja boleh menyebabkan ibu-ibu stress dan mengurangkan susu, di sinilah Set Breastfeeding Shaklee dapat membantu.

5) Boleh tak kalau makan Set Breastfeeding Shaklee sahaja tanpa mengepam?

Tidak boleh. Set Breastfeeding Shaklee bukan vitamin ajaib, boleh rujuk disini http://kedaivitamin.com/set-breastfeeding-shaklee-2/ dan http://kedaivitamin.com/cara-tambah-susu-ibu/. Ibu-ibu masih perlu berusaha mengepam dan minum air banyak untuk memastikan bekalan susu yang banyak dan berterusan ya.

Harus diingat, walaupun dengan pengambilan ‘milk booster’, jadual mengepam pun perlu dipatuhi untuk banyakkan susu. Sekurang-kurangnya 4 jam sekali. Ini kerana penghasilan susu adalah berdasarkan konsep ‘supply’ dan ‘demand’. Tiada permintaan, maka tiada penghasilan.

Konsep Supply & Demand sangat mudah difahami. Kalau Cik B tak dikosongkan, otak akan menganggap bekalan susu yang telah dihasilkan adalah mencukupi untuk bayi, lalu ia tidak akan banyakkan susu yang terhasil untuk masa tersebut. Praktis begini adalah ideal untuk ibu yang bekerja di rumah atau surirumah sepenuh masa kerana bayi mereka sentiasa ada bersama dan mereka tidak perlu untuk menyimpan stok susu.  Tetapi, bagi ibu bekerja, stok susu memang sangat penting. Maka, kaedah banyakkan susu adalah penting.

set breastfeeding shaklee

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Dapatkan Set Breastfeeding Shaklee yang super duper hot sekarang!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang