Set Breastfeeding Shaklee Membantu Banyakkan Susu

Set Breastfeeding Shaklee bukan vitamin ajaib yang membanyakkan susu tanpa usaha dari pihak ibu. Ibaratnya seperti orang yang makan ubat kurus, kalau tidak bersenam, susah nak menurunkan berat badan. Pada zaman sekarang, sudah tidak sama dengan 10-20 tahun lalu di mana ibu-ibu bekerja ramai yang tidak menyusukan bayi kerana tiada kemudahan. Ramai ibu-ibu bekerja yang mulai memiliki kesedaran untuk menyusukan bayi.  Membanyakkan susu bukan susah sebenarnya, cuma perlu ingat dua perkara penting :

1) Pam atau direct feed sekerap mungkin (lebih kurang 3-4 jam sekali)

2) Minum air sekurang-kurangnya 3L sehari

Set Breastfeeding Shaklee

Jadi kenapa kita masih perlukan Set Breastfeeding Shaklee? Berikut adalah FAQ bagi Set Breastfeeding Shaklee bagi menjimatkan masa ibu-ibu.

1) Apakah masalah lazim bagi ibu-ibu menyusu? Kurang susu, bayi tidak kenyang menyusu, keletihan hendak menyusukan bayi, tekanan yang menyebabkan susu ibu berkurang dan tiada ilmu penyusuan yang menyebabkan ianya menjadi sukar.

2) Apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu menyusu? Protein, Kalsium, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin B. Ibu menyusu memerlukannya lebih daripada ibu hamil.

3) Apakah khasiat yang terdapat dalam susu ibu? Mengapa ia jauh lebih baik berbanding susu formula? Formulasi dalam susu ibu akan berubah mengikut keperluan bayi mengikut peringkat umur, info kebaikan susu ibu berbanding susu formula boleh dibaca di sini. Ia juga terdiri daripada tiga fasa iaitu kolustrum, foremilk dan hindmilk.

4) Kenapa ibu menyusu perlu Set Breastfeeding Shaklee jika penyelesaiannya adalah mengepam dengan kerap dan minum air banyak? Penyediaan makanan sekarang dan juga pengambilan makanan rapu akan menganggu penyerapan nutrien perlu oleh badan ibu menyusu, adalah penting untuk ibu mengamalkan pemakanan supplemen bagi mengatasi kekurangan nutrien tersebut.

5) Mengapa Set Breastfeeding Shaklee merupakan supplemen tambah susu terbaik? Shaklee merupakan pembekal produk makanan kesihatan yang terbaik dan halal. Penggunaan Set Breastfeeding Shaklee juga adalah disertakan bersama konsultasi dan bimbingan daripada KedaiVitamin.com untuk memudahkan penyusuan ibu-ibu. Lebih banyak info di 10 fakta Set Breastfeeding Terbaik.

6) Harga Set Breastfeeding Shaklee?

Set Bajet (ESP + Alfalfa) = RM203.75

Set Basic (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa) = RM233.75

Set B + Ostematrix (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix) = RM294.75

Set 3M -make more milk (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix + ESP) = RM444.75

6) Cara makan Set Breastfeeding Shaklee – Cara makan set ini akan disediakan secara eksklusif untuk ibu-ibu dengan setiap pembelian Set Breastfeeding Shaklee.

susu ibu sikit

Ibu-ibu boleh terus hubungi saya dengan SMS/Whatsapp/Viber di 012-6614658 untuk mencuba Set Breastfeeding Shaklee. Saya juga boleh dihubungi melalui FB page Kedai Vitamin di sini.

Pembelian juga boleh dilakukan secara online melalui link di bawah ini:

cart

Melalui artikel ini, saya akan berkongsi dengan ibu-ibu lebih lanjut mengenai :

1) Pengalaman saya sendiri dengan Set Breastfeeding Shaklee
2) Kombinasi Set Breastfeeding Shaklee
3) Komen pakar perubatan mengenai pengambilan supplemen banyakkan susu
4) Testimoni Set Breastfeeding Shaklee
5) Harga Set Breastfeeding Shaklee
6) Cara Pengambilan Set Breastfeeding Shaklee yang berkesan

Pengalaman dengan Set Breastfeeding Shaklee

Saya tidak berjaya menyusukan anak pertama kerana kurangnya ilmu mengenai penyusuan ketika itu. Rasa sangat terkilan bila mendengar cerita dari ibu-ibu lain yang berjaya melengkapkan penyusuan sehingga 2 tahun. Saya mula mengubah mind-set saya ketika mendapat anak kedua.

Saya mulai rajin mencari info penyusuan dan diperkenalkan dengan produk Shaklee melalui upline saya sekarang. Saya akui sebagai ibu bekerja saya banyak mendapat bantuan melalui pemakanan supplemen untuk memudahkan penyusuan. Ini adalah disebabkan ibu bekerja agak sukar untuk mendapatkan makanan berkhasiat.

Saya juga menyedari bayi dapat tidur lena dan kelihatan puas menyusu. Saya juga tidak lagi letih lesu untuk bekerja di waktu pagi walaupun terpaksa bangun di waktu malam untuk menyusukan bayi. Tidak dinafikan, apabila bekalan nutrien pada badan mencukupi, kita sebagai ibu akan merasa lebih cergas.

Kombinasi Set Breastfeeding Shaklee

set-BF-pakej-budget-wmark

 

Berikut adalah fungsi-fungsi vitamin yang terdapat dalam Set Breastfeeding Shaklee.

  • B complex – Mempunyai de-stress effect (anti-stress) untuk ibu-ibu menyusu. Ia turut mengandungi asid folik yang baik untuk ibu dan bayi dan turut memperbaiki kecantikan dalaman.
  • Vitalea – Multivitamin yang hebat, terdapat 28 jenis vitamin dan mineral penting.
  • Alfalfa – ‘Milk Booster’ yang boleh membantu meningkatkan penghasilan susu.
  • Energizing Soy Protein – Merupakan antara produk terlaris dari Shaklee. Membekalkan tenaga dan memekatkan susu. Bayi lebih cepat kenyang apabila menyusu.
  • Ostematrix – Tinggi kandungan Kalsium. Turut mengandungi Magnesium dan Vitamin D yang membanti penyerapan kalsium yang maksimum oleh badan. Sebagai bonus, ia juga mengelakkan sembelit bagi ibu menyusu.
  • Vitamin C – Memastikan penyerapan optimum bagi semua vitamin lain oleh badan dan membantu meningkatkan antibodi.

Komen Pakar Perubatan Mengenai Supplemen Banyakkan Susu

Set Breastfeeding Shaklee tidak pernah disarankan oleh mana-mana pakar perubatan dan laktasi.

Mereka adalah tertakluk kepada polisi ini :

Sekiranya para doktor mempromosi sebarang produk komersial yang mengamalkan sistem perniagaan MLM – perkara sebegini adalah melanggar Akta Perubatan 1971, serta melanggar “Code of Professional Conduct” daripada Majlis Perubatan Malaysia dan “Code of Medical Ethics (The Code)” daripada The Malaysian Medical Association.

Set Breastfeeding Shaklee adalah produk MLM, maka ia adalah antara produk yang tidak boleh disokong (dipromosi) oleh doktor atau pakar perubatan. Tetapi Shaklee bukan MLM jenis Skim piramid yang biasa itu ya. Kami mengutamakan penjualan produk kami dan bukan mencari ahli semata-mata.

Testimoni Set Breastfeeding Shaklee

1) Khasiat ESP di bulan Ramadhan. Ibu sampai bengkak susu!

BF testimoni ESP

 

2) Baru ambil Set Bajet, ESP & Alfalfa, tapi dah nampak kesannya selepas 6 hari

BF wmark

 

3) Satu lagi pelanggan yang berpuashati dengan Set Bajet. Bayangkan kesannya kalau ambil full set? Alhamdulillah!hajaratul

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Ingin lebih banyak testimoni? Ibu-ibu boleh ke galeri testimoni kami di sini 

Harga Set Breastfeeding Shaklee

Set Bajet (ESP + Alfalfa) = RM203.75

Set Basic (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa) = RM233.75

Set B + Ostematrix (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix) = RM294.75

Set 3M -make more milk (Vitalea+Vitamin C+ B-Complex + Alfalfa + Ostematrix + ESP) = RM444.75

Inginkan harga yang lebih murah? Ada 2 cara untuk ibu-ibu :

1) Menjadi ahli dengan hanya RM65 untuk seumur hidup

2) Membuat pembelian sebanyak RM680 untuk produk Shaklee bagi keahlian PERCUMA!

Cara Makan Set Breastfeeding Shaklee

Cara makan Set Breastfeeding Shaklee adalah unik untuk setiap ibu. Jadual pemakanannya akan disediakan oleh kami mengikut kombinasi supplemen yang diambil beserta tips-tips eksklusif untuk ibu-ibu. Ini semua adalah eksklusif untuk pelanggan KedaiVitamin.com sahaja. Kami tidak menjamin ibu-ibu akan mendapat keistimewaan yang sama jika membelinya dari pengedar lain.

cart

footnote