Set Breastfeeding Shaklee : Persediaan untuk Breastfeed

Set Breastfeeding Shaklee

Cabaran utama untuk breastfeed (BF) bukanlah ada atau tidak susu. Tapi mind-set ibu itu sendiri. Kalau dari awal ibu dalam pemikiran ibu menganggap tiada susu, maka memang itulah hasilnya. Selain daripada persediaan fizikal seperti alatan mengepam, persediaan mental seperti mind-set dan sokongan keluarga, ibu juga memerlukan persediaan dalam bentuk makanan.

Apa juga yang dimakan oleh ibu, akan disalurkan pada bayi melalui susu. Jadi, pemakanan seimbang dan lengkap itu penting. Set Breastfeeding Shaklee bertujuan untuk melengkapkan pemakanan si ibu. Ada sesetengah orang berpendapat, tanpa Set Breastfeeding Shaklee pun, susu masih ada. Nenek kita dulu menyusu badan pun tak perlukan Set Breastfeeding Shaklee. Ada benarnya kata-kata tersebut. Tapi, nenek-nenek kita dulu bersalin di rumah, kenapa kita tidak mengikut? Bukankah perubahan zaman perlu diikuti dengan perubahan bagi meningkatkan kualiti hidup?

Set Breastfeeding Shaklee bukan saja membantu dengan memberi lebih banyak nutrien lengkap untuk keperluan bayi, tetapi juga untuk ibu. Ibu akan rasa lebih bertenaga dan tidak mudah merasa letih lesu dalam aktiviti seharian.

BF set
 

Antara kelebihan Set Breastfeeding Shaklee adalah :

1) Susu menjadi lebih pekat dan penuh nutrien.

2) Ibu tidak merasa letih lesu walaupun berjaga malam untuk menyusukan bayi.

3) Kuantiti susu ibu meningkat (dengan mematuhi peraturan mengepam susu)

4) Bayi lebih cepat kenyang semasa menyusu, tidak perlu lama menyusukan bayi di waktu malam.

5) Mengurangkan stress pada ibu (dengan pengambilan B-Complex)

Energizing Soy Protein ESP 

6) ESP membantu memekatkan dan menambah lemak pada susu yang disukai bayi.

Kesan-kesan di atas smungkin berbeza bagi setiap individu. Apa yang pasti, ia meningkatkan kualiti pada susu ibu, Insha’ Allah.

Dengan setiap pembelian Set Breastfeeding Shaklee, konsultasi penyusuan percuma akan diberikan. Hubungi sekarang untuk mengetahui lebih lanjut pakej dalam Set Breastfeeding Shaklee bagi pelanggan Kedai Vitamin.

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call

Nia :012-661 4658  atau  email: kedai.vitamin@yahoo.com

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nia