Set Get Clean Shaklee – Keperluan Utama Di Setiap Rumah

Set Get Clean Shaklee terdiri daripada produk-produk penjagaan rumah yang terbaik dan semestinya daripada bahan-bahan yang selamat. Ia berfungsi untuk menjaga kebersihan dalam bentuk yang selamat dan berkesan.

Memperkenalkan Produk-Produk Dalam Set Get Clean Shaklee

1) Set Get Clean Shaklee – Basic H

set get clean shaklee basic-h

Merupakan bahan pencuci yang paling terkenal di antara semua produk dalam Set Get Clean Shaklee. Ianya berfungsi sebagai pencuci serbaguna seperti mencuci lantai, mencuci gril rumah dan kotoran lain. Oleh kerana ianya diperbuat daripada bahan organik ia selamat untuk digunakan pada lantai anda tempat si kecil anda merangkak. Ianya juga sangat berkesan untuk menanggalkan minyak.

 • Tiada bahan ramuan beracun
 • Tidak menggunakan bahan kimia merbahaya
 • Tidak mengandungi pewangi
 • Selamat untuk digunakan pada tangan
 • Tidak mengandungi klorin

2) Dish Washer Concentrate

set get clean shaklee hand-dish-wash

Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?

 • Lembut pada tangan
 • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
 • Buih sabun yang tahan lebih lama
 • Menjadikan pinggan bersih berkilau
 • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?

 • Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.
 • Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

3) Fresh Laundry Concentrate

set get clean shaklee fresh-laundry-concentrate-powder

Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit – punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.

4) Soft Fabric Concentrate

set get clean shaklee soft-fabric-concentrate

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.

 • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
 • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
 • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan

5) Get Clean Water Pitcher

Get Clean Water Pitcher adalah penapis air mudah alih dari Shaklee. Kita selalu dengar water filter yang mahal sampai 3-5 ribu ringgit, tapi pitcher ni cuma berharga RM460.00 sahaja. Lepas ni kalau travel ke mana-mana bawa saja water pitcher ni untuk bekalan air bersih.  Mudah dan praktikal kan. Filter water pitcher ini telah dijalankan ujian dan disahkan mampu untuk menyingkirkan bahan-bahan cemar air yang selama ini susah untuk disingkirkan termasuklah plumbum. Kadar penapisannya mencapai sehingga 99%.

get clean water pitcher

Ada dua kelebihannya di situ.

Harga lebih murah dan boleh dibawa kemana-mana.

Apa yang lebih menarik ialah alat gantinya yang murah. Blok karbon yang merupakan filter bagi water pitcher ini perlu diganti selepas ia menapis lebih kurang 80 gelen air (303 Liter) atau selepas penggunaan selama 4 bulan (mengikut yang mana dicapai lebih awal).

Sumber 

Berminat untuk menjaga kebersihan secara selamat?

Hubungi segera!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang