Set Hamil Shaklee : Pilihan Terlajak Laris Ibu Hamil

Saya pernah beberapa kami mendapat feedback daripada beberapa ibu hamil mengenai doktor mereka yang tidak menyokong mereka mengambil Set Hamil Shaklee. Doktor menyatakan apa yang telah diberi oleh hospital telah mencukupi. Adakah ibu-ibu tahu doktor-doktor tersebut tidak menyokong Set Hamil Shaklee disebabkan mereka terikat dengan polisi perubatan?

Sekiranya para doktor mempromosi sebarang produk komersial yang mengamalkan sistem perniagaan MLM – perkara sebegini adalah melanggar Akta Perubatan 1971, serta melanggar “Code of Professional Conduct” daripada Majlis Perubatan Malaysia dan “Code of Medical Ethics (The Code)” daripada The Malaysian Medical Association.

Sedangkan telah jelas, pengambilan nutrien yang tinggi adalah diperlukan oleh ibu hamil berbanding dengan biasa. Lebih-lebih lagi dalam keadaan ibu hamil yang sering tidak lalu untuk makan, pengambilan Set Hamil Shaklee sebegini adalah perlu. Apabila tidak mempunyai selera makan, ibu akan kurang mendapat nutrien dan ini boleh menyebabkan gangguan pada pertumbuhan janin. Pengalaman saya sendiri, saya pernah keguguran 2 kali pada 2007 dan 2010 akibat kekurangan nutrien pada janin.  Keguguran memang sesuatu yang ditakdirkan Allah, tetapi pada pihak saya sendiri kita itu, saya memang tidak mengambil berat langsung soal nutrien.

Set Breastfeeding Shaklee Malaysia

Jadual ini menunjukkan dengan jelas betapa perlunya nutrien yang tinggi pada ibu hamil dan untuk perkembangan bayi.

Selain nutrien untuk perkembangan janin, nutrien dari supplement juga diperlukan untuk :

1) Ibu hamil yang mengalami alahan seperti muntah-muntah dan pening kepala.

2) Ibu hamil  yang tidak bertenaga dan menjadi lemah semasa hamil dan menganggu pekerjaan seharian.

3) Ibu hamil yang mengalami ‘mood swing’ atau sentiasa ‘stress’ akibat perubahan hormon dan persekitaran.

4) Ibu hamil yang mengalami kekejangan otot atau kaki. Saya pernah mengalami kekejangan otot ketika hamil dahulu. Ia sering menyerang pada waktu bangun pagi dan pernah suatu hari sewaktu memandu. Pada ketika itu, saya memang tidak mengambil sebarang supplement.

Apakah yang terkandung dalam Set Hamil Shaklee? 

set ibu hamil shaklee

Set Hamil Shaklee trimester 1 ini adalah untuk ibu hamil trimester 1 iaitu 1-3 bulan. Ia adalah supplemen-supplemen perlu bagi ibu yang berada di peringkat awal kehamilan dan berfungsi untuk :

1) Mengurangkan kesan alahan pada ibu hamil

2) Membantu meninggikan bacaan Hb ibu (ini adalah bacaan yang diambil setiap kali pemeriksaan ibu)

3) Membekalkan nutrien-nutrien perlu bagi ibu dan bayi untuk memastikan pertumbuhan yang baik bagi bayi.

4) Mempunyai kesan de-stress bagi ibu

set hamil shaklee trimester 2&3

Set Hamil Shaklee trimester 2 & 3 pula adalah untuk ibu hamil trimester 2-3 iaitu 4-9 bulan. Walaubagaimana pun, Omega Guard tidak sesuai diambil pada penghujung kehamilan. Fungsi set ini ialah (selain daripada fungsi yang sama dengan Set Hamil Shaklee trimester 1)  :

1) Membantu perkembangan otak bayi

2) Memberi tenaga tambahan bagi ibu, lebih-lebih lagi ketika ini perut ibu semakin membesar dan ibu semakin mudah penat.

3) Meningkatkan sistem imun ibu, sistem imun ibu yang asal adalah untuk dirinya sahaja, jadi ibu hamil amat memerlukan Set Hamil Shaklee bagi memberikan perlindungan ekstra untuk dirinya dan bayi.

4) Mengelakkan ibu hamil dari kekejangan otot. Pada ketika ini, ia sering menyerang ketika bangun pagi.

Pada permulaan artikel Set Hamil Shaklee tadi saya ada menyatakan yang doktor tidak boleh mempromosikan sebarang produk MLM, tetapi doktor tidak akan menafikan tentang perlunya nutrien dan supplement bagi ibu hamil

dr.hamid supplement pregnant wmark

Semua supplemen tersebut terkandung didalam Set Hamil Shaklee iaitu

Kalsium = Ostematrix

Folic Acid – B-Complex & Vita-Lea

Omega 3 & DHA = Omega Guard

Apa tunggu lagi ibu-ibu? Hubungi saya sekarang untuk harga Set Hamil Shaklee  yang melantun-lantun murahnya!!!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

atau isi borang