Set Mengandung Shaklee : Makanan Ibu Hamil

Tempoh kehamilan merupakan saat yang paling indah pada seorang ibu. Tapi, bagi sesetengah ibu, ia mungkin pengalaman yang meletihkan. Morning sickness, lenguh-lenguh badan dan sakit pinggang boleh dikatakan masalah lazim ibu mengandung. Memang ibu mengandung akan diberikan supplement oleh pihak hospital. Tapi, bukankah lebih baik kalau ibu diberi pilihan untuk mengambil supplement lain yang dapat menyelesaikan masalah ibu secara khusus?

“Ah, doktor dah bagi ubat, buat apa membazir duit untuk supplemen?”

“Biasa la, kalau mengandung lenguh2 dan ‘cramp’ kaki”

“Setakat loya-loya masa mengandung, apa la sangat..”

Tahukah anda, ibu-ibu semua yang semua ini boleh diatasi? Kenapa biarkan badan kita menanggung sengsara. Masa mengandung sepatutnya menjadi masa yang menyeronokkan bukan? Kenapa biarkan badan kita menanggung semua ini yang sebenarnya dapat dielakkan?

Apa itu makanan ibu hamil?

Makanan ibu hamil bukan saja merupakan makanan biasa yang diambil sehari-hari, tetapi juga termasuk supplement. Tahukah anda supplement sebenarnya termasuk dalam set pemakanan lengkap? Di negara luar, pengambilan supplement sudah jadi sesuatu yang biasa bagi mereka. Tetapi bagi orang kita, supplement dianggap tidak wajib.

Antara yang terkandung dalam Set Makanan Ibu Hamil Shaklee ialah

1) Vita – Lea 

Vita Lea

 

 

Rasanya semua orang pun perlu multi-vitamin? Siapa tidak? Apatah lagi ibu mengandung yang sedang melalui saat-saat di mana keperluan nutrien amatlah kritikal.

Tahukah anda Vita-Lea Shaklee mengandungi 28 multivitamin dan multimineral, termasuk zat besi! Sememangnya multivitamin yang paling ideal!

Tahukah anda apa penyebab bayi pra-matang?

Kekurangan zat besi sebagai makanan ibu hamil.

Ibu mengandung juga sering menghadapi masalah anemia. Setiap kali check-up pasti diberi peringatan oleh nurse tentang perkara ini. Mengapa nurse begitu bimbangkan anemia? Kerana ia menyebabkan kekurangan bekalan oksigen dalam tubuh ibu.

Vita-Lea dapat membantu, insya’Allah! Ia dapat menjadikan paras hemoglobin ibu berada pada kadar normal.

 

2) B-Complex dengan folic acid

B-Complex menyebabkan pertambahan berat badan? Adakah itu perkara yang relevan untuk dirisaukan seorang ibu mengandung? Ia salah satu komponen perlu bagi makanan ibu hamil.

Shaklee B-complex adalah makanan ibu hamil lengkap dengan 8 jenis kumpulan Vitamin B termasuk asid folik yang berfungsi melindungi bayi dalam kandungan daripada  masalah sistem saraf ( tiub neural) seperti spina bifida. Asid folik dan vitamin B12 membantu untuk pembentukan sel darah.

Vitamin Shaklee B complex

Paling istimewa, B-Complex juga sangat terkenal dengan anti-stress effect yang mengurangkan stress pada ibu mengandung.

3) Vitamin C
Shaklee Malaysia
Vitamin C adalah baik untuk meningkatkan imun badan dan menjadi makanan ibu hamil. Ini adalah kerana ia membantu membina sel darah merah yang berfungsi bagi penyerapan zat besi dan ia turut membantu sel darah putih melawan bakteria dan kuman.

Ia juga berfungsi untuk mengoptimumkan penyerapan vitamin-vitamin lain. 
4) Omegaguard
Membantu Perkembangan Otak Bayi

Membantu Perkembangan Otak Bayi

Risaukan perkembangan otak bayi anda semasa di dalam perut? Omega Guard ada caranya! Minyak ikan dan perkembangan otak bayi dan jantung adalah sangat sinonim.  DHA di dalam Omega Guard juga membantu pertumbuhan mental. Adanya makanan ibu hamil seperti ini, ibu boleh bertenang dalam memastikan bayi mendapat yang terbaik.

Minyak ikan laut dalam yang mengandungi omega 3 yang tinggi DHA dan EPA ni penting untuk fungsi otak dan jantung bayi yang sedang dibina dan juga ibu sendiri. DHA membantu menggalakkan pertumbuhan mental. Pengambilan omega-3 fatty acid juga dapat mengurangkan risiko kelahiran pra-matang.

5) Ostematrix (kalsium)

oste

Biasa mendengar ibu mengandung ‘cramp’ di bahagian kaki dan mengalami sembelit? Ini lah jawapannya! Sambil mendapat bekalan kalsium untuk pertumbuhan tulang bayi, ibu juga mendapat faedahnya.

6) ESP 

Energizing Soy Protein ESP

ESP adalah salah satu best-seller Shaklee. Tahu mengapa? Faedahnya tidak putus-putus! Untuk kesihatan biasa, ibu hamil, ibu menyusu sehingga kepada kecantikan. Ia merupakan sumber asid amino (yang membentuk protein) yang sangat efisien. Ia akan diperlukan untuk pembentukan sel ibu dan bayi di dalam kandungan. Jadikan ia makanan ibu hamil anda hari ini!

 

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Istimewa untuk pelanggan Kedai Vitamin, PAKEJ ISTIMEWA akan ditawarkan dengan setiap pembelian Set Mengandung  Shaklee: Makanan Ibu Hamil.  Hubungi kami sekarang!

Nia :012-661 4658  atau  email: kedai.vitamin@yahoo.com atau isi borang