Set Kesihatan Wanita Shaklee untuk Wanita Moden

set kesihatan wanita shaklee

Set kesihatan wanita Shaklee adalah khas untuk kesihatan wanita dan meletakkan sasaran kepada masalah-masalah utama wanita. Jika anda wanita yang ingin mencuba supplemen Shaklee tapi masih keliru tentang pilihan yang perlu dibuat. Kami cadangkan anda cuba dahulu Set kesihatan wanita Shaklee ini dahulu sebelum mencuba produk-produk lain.

Wanita adalah insan yang agak komplikated kerana seluruh tubuh badan kita dikawal oleh hormon secara amnya. Turun naik hormon selain mempengaruhi emosi, turut mempengaruhi kesihatan tubuh badan. Selain itu masalah kekurangan kalsium juga sering menjadi masalah utama wanita menyebabkan penyakit osteoporosis sinonim dengan wanita.

Tidak kurang juga wanita yang menghadapi masalah berat badan yang tidak dapat dikawal. Set ini juga boleh membantu masalah tersebut.

Fungsi Set Kesihatan Wanita Shaklee

1) Mengurangkan masalah osteoporosis dengan mencukupkan bekalan kalsium harian.
2) Membantu masalah sengugut dan menopaus
3) Membantu kawalan berat badan dengan pembakaran lemak
4) Membantu masalah kesakitan sendi
5) Membantu masalah kulit terutama yang disebabkan hormon
6) Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
7) Membantu wanita menjadi tenaga dan tidak letih lesu dalam menjalani kehidupan seharian
8) Membantu masalah sembelit dan buasir pada wanita

Apa Kandungan Set Kesihatan Wanita Shaklee

GLA Complex

Ia dihasilkan daripada Borage Seed (17 – 25% khasiat sumber asli GLA). Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO. Ianya juga adalah 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Fungsi Khusus GLA Complex

1) Isteri yang ingin meningkatkan kesuburan untuk hamil. Boleh rujuk di sini.
2) Wanita yang menghadapi masalah kitar haid tidak stabil
3) Wanita yang dalam peringkat menopause
4) Melegakan masalah sengugut atau PMS pada wanita
5) Mereka yang menghadapi masalah jerawat pada muka disebabkan masalah hormon, masalah eczema atau kekeringan kulit
6) Wanita yang mempunyai masalah cyst, pengambilan GLA boleh membantu pengecutan cyst (perlu dapatkan pengesahan doktor tentang jenis cyst). Boleh rujuk di sini 
7) Individu yang menghadapi masalah diabetes jenis 2. GLA mampu untuk membantu pengawalan insulin dan paras kolesterol serta membantu mengurangkan masalah kebas atau kesakitan yang biasa dialami pesakit
8) Membantu masalah berat badan yang disebabkan oleh hormon

Ostematrix

Ostematrix Shaklee adalah sumber kalsium dan vitamin D yang baik untuk sakit tumit. Ia juga mengandungi Magnesium.  Magnesium akan berfungsi untuk memastikan kalsium dapat diserap oleh badan dengan baik. Ostematrix mengandungi kalsium yang bersamaan dengan segelas susu atau 80 biji badam! Rasanya lebih mudah menelan sebiji Ostematrix dari mengunyah 80 biji badam!

Fungsi Khusus Ostematrix Shaklee

1) Membekalkan kalsium dan membantu mengurangkan masalah osteoporosis.
2) Mengurangkan masalah sembelit
3) Membantu masalah sakit pinggang, sakit tumit dan sakit sendi
4) Membantu menguatkan tulang rapuh, gigi, kuku dan sistem saraf
5) Mengurangkan stress apabila tekanan darah dapat diimbangi, sistem saraf dapat ditenangkan, ia juga membantu mendapatkan tidur lena.
6) Mengurangkan masalah kekejangan otot

Omega Guard

Kelebihan Omega Guard Shaklee memang banyak, ia ada banyak kegunaan untuk anak-anak, ibu dan juga semua individu. Omega Guard Shaklee diperbuat daripada ikan laut air sejuk dan ia adalah 3 kali lebih tumpat daripada hati minyak ikan. Ia jauh lebih baik berbanding produk minyak ikan lain yang terdapat di pasaran.

Kebanyakkan pengilang supplemen minyak ikan menggunakan kaedah ‘high pressure’ untuk mengekstrak minyak ikan, kaedah ini menyebabkan sesetengah nutrien termusnah, malahan ia tidak dapat menapis ‘heavy metal’ yang boleh memudaratkan. Omega Guard Shaklee dihasilkan dengan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal yang memastikan hasil sulingan mengandungi bahan paling tulen dan semulajadi serta menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti ‘heavy metal’.

Fungsi Khusus Omega Guard Shaklee

Darah Tinggi

menurunkan bacaan kolestrol, menurunkan bacaan tekanan darah tinggi, menurunkan kadar LDL (kolestrol tidak baik) & menaikkan kadar HDL (kolestrol baik)

Info lanjut di http://kedaivitamin.com/cara-merawat-darah-tinggi/ ‎

Sakit Sendi

  • menyokong fungsi glucosamin untuk mengekalkan kesihatan sendi
  • mengelakkan tulang rawan daripada cepat merosot
  • membantu melegakan sakit sendi dan keradangan

Info lanjut di http://kedaivitamin.com/set-sakit-sendi-shaklee/ 

Ibu mengandung

Risaukan perkembangan otak bayi anda semasa di dalam perut? Omega Guard Shaklee ada caranya! Minyak ikan dan perkembangan otak bayi dan jantung adalah sangat sinonim.  DHA di dalam Omega Guard Shaklee juga membantu pertumbuhan mental. Adanya makanan ibu hamil seperti ini, ibu boleh bertenang dalam memastikan bayi mendapat yang terbaik.

Minyak ikan laut dalam yang mengandungi omega 3 yang tinggi DHA dan EPA ni penting untuk fungsi otak dan jantung bayi yang sedang dibina dan juga ibu sendiri. DHA membantu menggalakkan pertumbuhan mental. Pengambilan omega-3 fatty acid juga dapat mengurangkan risiko kelahiran pra-matang.

Info lanjut di http://kedaivitamin.com/set-ibu-hamil/ 

wpid-footnote.jpg