Set Mengandung Shaklee – Vitamin Ibu Hamil Terbaik

Saat mengandung adalah saat yang paling menggembirakan dan mendebarkan bagi setiap ibu. Kenapa mendebarkan? Sebab ibu akan sentiasa risau dan tertanya-tanya adakah nutrien yang diberikan kepada anak dalam kandungan mencukupi? Setiap perkara yang terjadi kepada ibu akan menimbulkan kerisauan tentang keadaan anak.

Berikut adalah soalan-soalan lazim atau FAQ untuk ibu hamil bagi menjimatkan masa ibu-ibu :

1) Masalah kehamilan yang sering melanda ibu-ibu hamil – Air ketuban kurang, Keletihan melampau, perubahan emosi yang ketara, morning sickness dan loya-loya, Kaki kejang/ cramp, Kencing kotor, Air ketuban kurang, Sakit belakang @ back pain, Hb rendah, Sembelit, Kencing Manis Gestasi dan Pedih ulu hati.

2) Apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu hamil? Vitamin B Complex, Protein, Vitamin C, Zat Besi, Folic Acid, Kalsium, Vitamin D, DHA & EPA. Boleh rujuk di sini untuk info lanjut. Ia sebenarnya boleh didapati dengan pengambilan makanan seimbang.

3) Mengapa ibu hamil perlu mengambil supplemen? Penyediaan makanan sekarang dan juga pengambilan makanan rapu akan menganggu penyerapan nutrien perlu oleh badan ibu, adalah penting untuk ibu mengamalkan pemakanan supplemen bagi mengatasi kekurangan nutrien tersebut. Selain mengamalkan supplemen, terdapat juga pelbagai amalan ibu mengandung lain yang boleh diamalkan.

4) Mengapa Set Mengandung Shaklee merupakan Vitamin Ibu Hamil Terbaik? Ianya mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh ibu hamil, ia juga semulajadi tanpa pengawet dan mematuhi keperluan nutrisi ibu hamil.

5) Harga Set Mengandung Shaklee

Set Trimester 1 : RM296 (4 supplemen perlu) untuk kegunaan 4 bulan

Set Trimester 2&3 : RM582 (6 supplemen perlu) untuk kegunaan 4 bulan bagi kebanyakkan supplemen dalam set ini 

Boleh dapatkan info lanjut tentang harga di sini 

6) Cara Makan Set Mengandung Shaklee – Cara makan set ini akan disediakan secara eksklusif untuk ibu-ibu mengandung dengan setiap pembelian.

Ibu-ibu boleh terus hubungi saya dengan SMS/Whatsapp/Viber di 012-6614658 untuk mencuba Set Mengandung Shaklee. Saya juga boleh dihubungi melalui FB page Kedai Vitamin di sini.

Melalui artikel ini, saya akan berkongsi dengan ibu-ibu lebih lanjut mengenai :

1) Pengalaman saya sendiri dengan Set Mengandung Shaklee
2) Kombinasi Set Mengandung Shaklee
3) Komen pakar perubatan mengenai pengambilan supplemen ibu hamil
4) Testimoni Set Mengandung Shaklee
5) Harga Set Mengandung Shaklee
6) Cara Pengambilan Set Mengandung Shaklee yang berkesan

Pengalaman dengan Set Mengandung Shaklee

Saya mula mengambil set paling basic untuk ibu hamil kerana itu adalah kali pertama saya mencuba produk Shaklee. Set pertama saya adalah ESP dan Ostematrix kerana masalah utama saya ketika itu adalah kaki kejang/cramp. Perbezaannya sangat ketara kerana semasa mengandungkan anak pertama, boleh dikatakan saya mengalami masalah kekejangan kaki hampir setiap minggu dan ianya sangat berbeza dengan anak kedua. Alhamdulillah boleh dikatakan tiada langsung kekejangan kaki.

Semasa mengandung kali ketiga saya juga mengamalkan B-Complex dan Ostematrix untuk mengatasi ‘morning sickness’ secara semulajadi. Apabila memasuki trimester kedua, saya terus memulakan pengambilan omega guard bagi memenuhi keperluan DHA dan EPA bagi perkembangan otak bayi.

Kombinasi Set Mengandung Shaklee

Ia didatangkan dalam dua kombinasi bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi pada setiap trimester.

Set Ibu Mengandung Shaklee Trimester Pertama
 Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix & B-Complex

set mengandung shaklee

Vitalea – memenuhi keperluan tenaga ibu dan merupakan sumber zat besi untuk meningkatkan bacaan Hb darah ibu. Semasa trimester ini kebanyakan ibu tidak begitu berselera untuk makan dan banyak mengalami kekurangan nutrien. Pengambilan set ini adalah untuk menampung kekurangan tersebut. Kelebihan Vita-Lea Shaklee di sini.

B-Complex – sangat penting untuk tumbesaran bayi. Ia juga mengandungi kesan de-stress yang membantu menenangkan ibu semasa kehamilan. B-Complex turut berfungsi untuk menyihatkan saraf ibu. Kelebihan B-Complex Shaklee di sini 

Vitamin C – Hormon semasa hamil menjadikan kulit ibu kusam dan tidak bermaya. Pengambilan vitamin c membantu menjadikan ibu nampak lebih bermaya. Ia juga antioksidan yang baik dan membantu sistem imun ibu. Kelebihan Vitamin C Shaklee di sini.

Ostematrix – Sumber kalsium dan magnesium yang sangat penting untuk ibu, lebih-lebih lagi kebanyakan kalsium ibu akan diserap oleh bayi untuk pembentukan tulangnya. Ia juga boleh membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit semasa tempoh mengandung. Kelebihan Ostematrix Shaklee di sini.

Set Ibu Mengandung  Shaklee Trimester Kedua & Ketiga
Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix, B-Complex, Omega Guard & ESP

harga set ibu mengandung shaklee

Sama seperti trimester pertama cuma dengan tambahan Omega Guard dan ESP.
Omega Guard – Mengandungi minyak omega 3 dan DHA untuk perkembangan otak bayi. Kelebihan Omega Guard Shaklee di sini.

ESP – Mengandungi soya non-GMO yang membantu memberi tenaga tambahan untuk ibu serta membekalkan protein yang diperlukan oleh badan ibu. Kelebihan ESP Shaklee di sini.

Komen Pakar Perubatan Mengenai Supplemen Mengandung

dr.hamid supplement pregnant wmark

Ini adalah penerangan dari pakar sakit puan, Dr. Hamid Arshat yang menerangkan keperluan pengambilan kalsium, asid folik dan DHA untuk keperluan ibu dan bayi. Kesemua nutrien ini ada dirangkumi di dalam Set Mengandung Shaklee.

Testimoni Set Mengandung Shaklee

Testimoni 1

– keputusan check-up clear walaupun tidak lalu makan semasa kehamilan

-lebih segar walaupun mengalami alahan teruk

Testimoni 2

– tak selalu cramp semasa pregnant

– rasa bertenaga dan tak letih, kulit lebih bermaya

Testimoni 3

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

– Keputusan Hb naik mendadak dalam tempoh 2 minggu

Harga Set Mengandung Shaklee

Harga Set Ibu Mengandung Shaklee Trimester 1 :  RM 296.00

cart

Harga Set Ibu Mengandung Shaklee Trimester2&3 :  RM 582.00

cart

(kebanyakkan vitamin ini adalah untuk kegunaan hingga 4 bulan)

Inginkan Harga Set Ibu Mengandung Shaklee untuk ahli? Tentu sahaja boleh! Dengan pendaftaran RM75 (SM) / RM85 (SS) anda boleh mendapatkan set ini pada harga ahli!

Cara Makan Set Mengandung Shaklee

Saya akan menyediakannya eksklusif untuk ibu-ibu mengikut kombinasi yang diambil. Ia adalah berbeza mengikut keperluan setiap ibu kerana ada ibu yang turut perlu mengambil ubat-ubatan tertentu yang dibekalkan oleh doktor.

footnote

FB images