Hidup Sihat Tanpa Ubat : Shaklee tu bukan ubat kew?

Sihat tanpa ubat adalah konsep terbaru dalam gaya hidup sihat. Macam mustahil aje kalau kita dengar. Lagi-lagi pula kalau masa cuaca tak menentu, sikit-sikit pergi klinik dan ambil ubat tu dah tentu. Jadi macam mana yang dikatakan sihat tanpa ubat tu?

Macam mana kalau saya kata dengan makan supplement Shaklee anda mampu sihat tanpa ubat? Ha..apa yang saya merepek ni kan. Shaklee tu bukan ubat ke? Kadang-kadang tu ada setengah orang makan berjenis-jenis pil Shaklee dalam sehari. Iee..ngeri aje macam hidup bergantung dengan ubat.

sihat tanpa ubat

 

Sihat Tanpa Ubat Dengan Shaklee

 

Supplemen Shaklee bukan ubat. Ia vitamin. Ubat kita ambil semasa kita sudah sakit, ia merawat penyakit dan biasanya ia mengandungi dadah dalam dos tertentu. Supplemen pula adalah bahan semulajadi penuh nutrisi yang kita makan sebelum kita sakit dengan tujuan merawat ‘punca’ penyakit sebelum penyakit itu menyerang kita.

Bila punca penyakit telah dirawat sejak awal, insya’Allah kita akan terhindar dari penyakit dan dapat mengelakkan diri kita dari terpaksa mengambil ubat.

Kita masih boleh sihat walaupun tidak makan supplemen kerana kita ada ubat. Salah tu!!

Ubat menyembuhkan badan dengan cara memberi ‘stress’ kepada tubuh untuk sihat. Supplemen pula menyembuhkannya dengan cara semulajadi, malah mungkin ada ‘healing crisis’ seperti kulit berjerawat dan sebagainya sewaktu supplemen membantu membuang toksin dari badan. Supplemen lambat menampakkan kesan tetapi ia semulajadi dan selamat untuk tubuh badan.

sihat tanpa ubat

Sekiranya saya mahu sihat tanpa ubat dengan bantuan Shaklee? Bagaimanakah caranya?

Langkah Pertama Untuk Sihat Tanpa Ubat

Anda boleh hubungi saya dan saya akan mendapatkan latarbelakang anda serta matlamat anda dalam kesihatan sebelum mencadangkan set yang sesuai untuk anda. Ambil langkah pertama hari ini juga kerana seperti yang biasa kita ketahui, mencegah lebih baik dari mengubati bukan? Kenapa hendak tunggu tubuh badan sudah letih lesu dan lemah diserang penyakit baru kita hendak mengambil serius menjaga kesihatan?

Mulakan langkah anda untuk kempen ‘Sihat Tanpa Ubat’ hari ini juga!

wpid-footnote.jpg

 

2 Comments

Comments are closed.