6 Punca Stress Lepas Bersalin? Atasi Dengan Set Bersalin Shaklee!!

stress lepas be

 

Stress lepas bersalin? Kenapa pula sampai stress lepas bersalin tu? Bukankah hidup ibu-ibu sudah diserikan dengan kehadiran si comel yang ditunggu-tunggu? Apa pula puncanya stress lepas bersalin tu?

Mana tidaknya stress lepas bersalin kalau badan tidak sihat dan masih melalui pemulihan, si comel pula perlukan perhatian. Bukan itu sahaja, perlu tahu cara penyusuan yang betul dan tips penyusuan yang betul untuk si comel. Salah gaya takut si comel kembung perut atau tidak dapat khasiat penyusuan yang sepatutnya.

Sesetengah ibu sangat beruntung kerana dapat melahirkan tanpa sebarang jahitan, pastinya kurang stress lepas bersalin untuk mereka, rezeki Allah. Tetapi kebanyakan ibu lain mungkin terpaksa melalui jahitan selepas episotomi atau untuk kes lain, terpaksa melalui pembedahan caesarean. Pemulihan-pemulihan ini mungkin akan membawa ibu-ibu mengalami stress lepas bersalin.

6 Punca Stress Lepas Bersalin Yang Ibu Perlu Tahu

1) Ibu terlalu mengharapkan kesempurnaan dan meletakkan standard yang tinggi untuk dicapai dalam proses kelahiran atau sewaktu berpantang.

2) Ibu-ibu tidak mengetahui cara pemakanan berkhasiat dan set bersalin yang patut diambil bagi membantu pemulihan badan serta luka jahitan.

3) Ibu tidak mendalami ilmu penyusuan dan penyusuan bayi menjadi terganggu. Ada ibu-ibu menganggap ilmu penyusuan akan datang secara semulajadi dan boleh dipelajari semasa benar-benar menyusukan bayi.

4) Ibu merasakan dirinya sudah tidak cantik akibat parut pada perut atau bahagian lain kesan daripada proses hamil yang dilalui.

5) Berat badan ibu naik mendadak menyebabkan ibu menjadi tertekan untuk menurunkan berat badan tetapi dalam masa yang sama penyusuan bayi menghalang ibu daripada berdiet secara serius.

6) Ibu-ibu yang terpaksa berpantang sendiri kerana tinggal berjauhan dari keluarga.

Atasi Stress Lepas Bersalin Dengan Set Bersalin Shaklee!

Berikut adalah soalan lazim bagi set ini :

1) Adakah pengambilan set ini akan memberi kesan kepada bayi? (panas, cirit-birit dan sebagainya)

Insha’Allah tidak, tetapi ibu-ibu perlu memaklumkan kepada saya sekiranya bayi mengidap jaundice atau penyakit kuning sebelum pengambilan set ini.

2) Berapa lama saya perlu tunggu sebelum mengambil set ini?

Tidak perlu menunggu, pengambilannya boleh dimulakan selepas bersalin.

3) Adalah set ini sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami keguguran atau melahirkan secara pembedahan caesarean?

Ya, kerana ibu-ibu keguguran juga perlu memulihkan dalaman mereka untuk persediaan mengandung lagi. Malah ia sangat baik diambil oleh ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan bagi mempercepatkan pemulihan luka pembedahan ibu-ibu.

4) Bolehkah saya mendapat DISKAUN untuk Set Bersalin Shaklee?

Boleh, dengan 3 cara yang saya terangkan ini.

5) Adakah saya perlu membeli Set Bersalin lain untuk melengkapkan lagi Set Bersalin Shaklee?

Tidak perlu kerana Set Bersalin Shaklee sudah lengkap dengan segala keperluan ibu berpantang, insha’Allah.

6) Bagaimanakah cara makan Set Bersalin Shaklee?

Cara makan akan saya ajarkan pada ibu-ibu selepas ibu-ibu menerima set ini.

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Info lanjut mengenai pilihan dan harga Set Bersalin Shaklee di sini.

wpid-footnote.jpg