Set Breastfeeding Shaklee : Supplement Tambah Susu Ibu

Sejak kebelakangan ini, ada terdengar komen-komen seperti

“Aku tak perlu supplement tambah susu ibu macam Set Breastfeeding Shaklee ni, susu aku tetap pekat dan banyak”

atau

“Pakar laktasi tak syorkan pun makan Set Breastfeeding Shaklee ni boleh banyakkan susu….”

Ini jawapan untuk anda.

Kebanyakkan penjual Shaklee akan berterus-terang dengan anda,  Set Breastfeeding Shaklee adalah supplement tambah susu ibu dan bukan ‘vitamin ajaib’ yang boleh pastikan susu banyak tanpa usaha. Sama seperti set kurus, set tersebut hanya akan berkesan dengan senaman dan pemakanan seimbang.

Supplement Tambah Susu Ibu Bantu Penyusuan

Tapi, Set Breastfeeding Shaklee memang akan membantu anda dalam proses penyusuan.

Pengambilan Set Breastfeeding Shaklee   ini bertindak untuk meningkatkan penghasilan susu.  Ringkasnya, sekiranya kuantiti biasa sewaktu mengepam adalah 1 oz, ia akan membantu menaikkannya ke 2 oz. Tetapi, ia mungkin berbeza kesannya pada setiap orang. Mungkin cepat atau lambat. Sistem badan kita berbeza dan begitu jugalah kesannya apabila kita mengambil sebarang supplement.

Terdapat juga sesetengah pelanggan yang memberi maklum balas, susunya tidak begitu meningkat dengan supplement tambah susu ibu, tapi dia masih berpuas hati kerana bayinya sudah tak menghisap lama kerana cepat kenyang. Si ibu sendiri merasakan badannya lebih cergas dan tidak keletihan seperti biasa.

Ibu menyusu dan keletihan adalah perkara biasa kerana si ibu terpaksa bangun malam untuk menyusukan anak. Lebih-lebih lagi ibu baru yang masih perlu menyesuaikan diri dengan penyusuan bayi. Set Breastfeeding Shaklee bertujuan untuk membantu mengatasi masalah-masalah ini. Tahukah anda antara fungsi set ini adalah mengurangkan stress pada ibu dan memastikan ibu sentiasa fokus?

Bagi persoalan kedua, pakar laktasi sendiri tidak pernah mengesyorkan pengambilan supplement tambah susu ibu. Ini adalah kerana, mereka adalah golongan profesional yang tidak sesuai untuk membuat promosi produk. Pernah berjumpa dengan doktor di klinik yang mengesyorkan pengambilan supplement dari jenis tertentu? Tentu saja tidak bukan.

Fungsi-fungsi Set Breastfeeding Shaklee :

Vita-Lea – Multivitamin hebat! Terdapat 28 jenis vitamin dan mineral penting untuk ibu dan bayi. Memberi penambahan tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental pada ibu, sekaligus membantu ibu untuk lebih fokus dalam kerja. Ia juga membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

ESP – Antara best-seller Shaklee! Pembekal protein dari soya non-GMO.  Ia memberi tenaga kepada ibu dan mencantikkan kulit ibu.

B-complex – Meredakan stress pada ibu dan menyokong sistem saraf ibu

Alfalfa – Galactogogue atau penggalak susu yang terkenal keberkesanannya

Ostematrix – Membekalkan kalsium untuk ibu, lebih-lebih lagi ibu-ibu yang tidak suka susu

Vitamin C – Antioksidan dan meningkatkan sistem imun. Ia juga membantu penyerapan supplement oleh badan.

set BF shadow blog

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Ingin mencuba Set Breastfeeding Shaklee?

Ia mampu dimiliki oleh setiap ibu walau apa budget anda!

Hubungi sekarang!

Nia -Shaklee Independent Distributor (ID No : 868863)

SMS/Whatsapp/Viber : 012-6614658

FB :  https://www.facebook.com/messages/kedaivitamins

Email : kedai.vitamin@yahoo.com

1 Comment

Comments are closed.