‘Milk Booster’ untuk Banyakkan Susu

Selepas selesai semua Persediaan Untuk Breastfeed, sampai satu tahap, ibu-ibu pasti akan mencari ‘milk booster’.

Kadang-kadang selalu terdengar, ibu-ibu menyusu yang mencari ‘milk booster’ untuk banyakkan susu.

Apaitu ‘milk booster’?

‘Milk booster’ biasanya dalam bentuk makanan tambahan.  Ia berfungsi untuk meningkatkan penghasilan susu atau banyakkan susu. Ada pelbagai jenis bentuk ‘milk booster’ untuk banyakkan susu. Ada yang dalam bentuk teh, pil atau minuman bersusu.

Di dalam Set Breastfeeding Shaklee, Alfalfa adalah ‘milk booster’ nya. Selain itu Energizing Soy Protein (ESP) pun terkenal juga.  ESP mempunyai fungsi yang lebih khusus selain banyakkan susu, ia juga memekatkan lagi susu ibu.

alfalfa complex shaklee malaysia

 

Energizing Soy Protein ESP

Alfalfa adalah dalam bentuk tablet. Ia tidak terhad untuk ibu menyusu sahaja, tetapi turut berfungsi untuk kesihatan secara umum. En.Suami pun boleh mengambil alfalfa 😉

ESP pula dalam bentuk serbuk dan perlu dibancuh. Alfalfa dan ESP juga boleh digabungkan dengan menghancurkan sedikit alfalfa untuk dibancuh bersama ESP, rasanya YUM!  Susu pun meriah!

Klik untuk lain-lain Kebaikan ESP dan Kelebihan Alfalfa.

Tetapi, harus diingat, walaupun dengan pengambilan ‘milk booster’, jadual mengepam pun perlu dipatuhi untuk banyakkan susu. Sekurang-kurangnya 4 jam sekali. Ini kerana penghasilan susu adalah berdasarkan konsep ‘supply’ dan ‘demand’. Tiada permintaan, maka tiada penghasilan.

Konsep Supply & Demand sangat mudah difahami. Kalau Cik B tak dikosongkan, otak akan menganggap bekalan susu yang telah dihasilkan adalah mencukupi untuk bayi, lalu ia tidak akan banyakkan susu yang terhasil untuk masa tersebut. Praktis begini adalah ideal untuk ibu yang bekerja di rumah atau surirumah sepenuh masa kerana bayi mereka sentiasa ada bersama dan mereka tidak perlu untuk menyimpan stok susu.  Tetapi, bagi ibu bekerja, stok susu memang sangat penting. Maka, kaedah banyakkan susu adalah penting.

‘Milk Booster’ + Proses Mengepam Konsisten = Banyakkan Susu

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Istimewa untuk pelanggan Kedai Vitamin, PAKEJ ISTIMEWA akan ditawarkan dengan setiap pembelian Set Breastfeeding Shaklee.  Hubungi kami sekarang!

Nia :012-661 4658  atau  email: kedai.vitamin@yahoo.com atau isi borang