Ibu Menyusu Panik Anak Menangis Tak Cukup Susu

Anda ibu menyusu yang bekerja? Mesti boleh bayangkan betapa susahnya nak buat stok susu yang banyak untuk anak kan? Bayangkan kalau bekerja syif? Mesti lagi susah kan? Itulah yang dilalui Puan Farah Wahida, seorang jururawat yang bekerja pada waktu syif. Syifnya adalah pada waktu pagi, petang atau malam.

Puan Farah Wahida jadi panik apabila stok susunya semakin berkurangan untuk anaknya. Lagi pula dia dah berazam untuk menyusukan anaknya sehingga usia 2 tahun. Puas juga dia mencari alternatif untuk penyusuan anaknya. Akhirnya dia menemui Set Breastfeeding Shaklee melalui google.

Adakah Set Breastfeeding Shaklee membantu penyusuan Puan Farah? Boleh ikuti video ini untuk mendengar cerita Puan Farah Wahida sendiri.

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Set Breastfeeding Shaklee Bantu Ibu Tak Cukup Susu

Memang stress ibu tak cukup susu ni, sebab kesian kan anak, bayangkan anak kita menangis tak cukup susu? Lagi stress jadinya, lagi kurang susu kita. Akhirnya terpaksa mengalah menggunakan susu formula. Jangan mengalah dulu sebelum cuba Set Breastfeeding Shaklee.

tak cukup susu

Kesian dia susu ibu sikit!
source:google

 

 

Tahu tak berapa lama Set Breastfeeding Shaklee dapat membantu Puan Farah Wahida?

Dalam masa 2 minggu. Susu yang sebelum ini dipam hanya 2 oz pada satu sesi dah bertambah menjadi 7-10 oz dalam satu sesi selepas 2 minggu pengambilan Set Breastfeeding Shaklee.

Set Breastfeeding Shaklee bukan vitamin ajaib yang membanyakkan susu tanpa usaha dari pihak ibu. Ibaratnya seperti orang yang makan ubat kurus, kalau tidak bersenam, susah nak menurunkan berat badan. Pada zaman sekarang, sudah tidak sama dengan 10-20 tahun lalu di mana ibu-ibu bekerja ramai yang tidak menyusukan bayi kerana tiada kemudahan. Ramai ibu-ibu bekerja yang mulai memiliki kesedaran untuk menyusukan bayi.  Membanyakkan susu bukan susah sebenarnya, cuma perlu ingat dua perkara penting :

1) Pam atau direct feed sekerap mungkin (lebih kurang 3-4 jam sekali)

2) Minum air sekurang-kurangnya 3L sehari

Kenapa ibu menyusu perlu Set Breastfeeding Shaklee jika penyelesaiannya adalah mengepam dengan kerap dan minum air banyak?

Penyediaan makanan sekarang dan juga pengambilan makanan rapu akan menganggu penyerapan nutrien perlu oleh badan ibu menyusu, adalah penting untuk ibu mengamalkan pemakanan supplemen bagi mengatasi kekurangan nutrien tersebut.

Shaklee merupakan pembekal produk makanan kesihatan yang terbaik dan halal. Penggunaan Set Breastfeeding Shaklee juga adalah disertakan bersama konsultasi dan bimbingan daripada KedaiVitamin.com untuk memudahkan penyusuan ibu-ibu. Lebih banyak info di 10 fakta Set Breastfeeding Terbaik.

Pakej Set Breastfeeding Shaklee

Pilihan Set Breastfeeding Shaklee

 

Maklumat lanjut mengenai Set Breastfeeding Shaklee boleh didapati di sini 

tak cukup susu

wpid-footnote.jpg