Tips Atasi Letih Ketika Hamil Supaya Maintain Jadi SuperMak

Letih ketika hamil sememangnya masalah lazim pada ibu mengandung. Tapi jika ia masalah lazim, perlu ke ibu-ibu mengandung biarkan saja masalah letih ketika hamil itu berlarutan tanpa penyelesaian? Uii, jangan…kesian pada ibu-ibu juga. Takkan nak tahan saja letih ketika hamil tu sampai 9 bulan. Mesti cari penyelesaian.

Pengambilan nutrien yang tinggi adalah diperlukan oleh ibu hamil berbanding dengan biasa. Lebih-lebih lagi dalam keadaan ibu hamil yang sering tidak lalu untuk makan, pengambilan makanan tambahan  adalah perlu. Apabila tidak mempunyai selera makan, ibu akan kurang mendapat nutrien dan ini boleh menyebabkan gangguan pada pertumbuhan janin.

Set Ibu Hamil Shaklee Bantu Ibu Letih Ketika Hamil

Berikut adalah jenis-jenis set ibu hamil Shaklee

Set Ibu Hamil Shaklee Trimester Pertama
 Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix & B-Complex

harga set ibu hamil shaklee

Harga :  RM 296.00

(kebanyakkan vitamin ini adalah untuk kegunaan hingga 4 bulan)

Kombinasi ini adalah mengikut keperluan nutrien ibu semasa trimester pertama.

Vitalea – memenuhi keperluan tenaga ibu dan merupakan sumber zat besi untuk meningkatkan bacaan Hb darah ibu. Semasa trimester ini kebanyakan ibu tidak begitu berselera untuk makan dan banyak mengalami kekurangan nutrien. Pengambilan set ini adalah untuk menampung kekurangan tersebut. Kelebihan Vita-Lea Shaklee di sini.

B-Complex – sangat penting untuk tumbesaran bayi. Ia juga mengandungi kesan de-stress yang membantu menenangkan ibu semasa kehamilan. B-Complex turut berfungsi untuk menyihatkan saraf ibu. Kelebihan B-Complex Shaklee di sini 

Vitamin C – Hormon semasa hamil menjadikan kulit ibu kusam dan tidak bermaya. Pengambilan vitamin c membantu menjadikan ibu nampak lebih bermaya. Ia juga antioksidan yang baik dan membantu sistem imun ibu. Kelebihan Vitamin C Shaklee di sini.

Ostematrix – Sumber kalsium dan magnesium yang sangat penting untuk ibu, lebih-lebih lagi kebanyakan kalsium ibu akan diserap oleh bayi untuk pembentukan tulangnya. Ia juga boleh membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit semasa tempoh mengandung. Kelebihan Ostematrix Shaklee di sini.

Set Ibu Hamil Shaklee Trimester Kedua & Ketiga
 Vitalea, Vitamin C,  Ostematrix, B-Complex, Omega Guard & ESP

harga set hamil shaklee

Harga : RM582

(kebanyakkan vitamin ini adalah untuk kegunaan hingga 4 bulan)

Sama seperti trimester pertama cuma dengan tambahan Omega Guard dan ESP.
Omega Guard – Mengandungi minyak omega 3 dan DHA untuk perkembangan otak bayi. Kelebihan Omega Guard Shaklee di sini.

ESP – Mengandungi soya non-GMO yang membantu memberi tenaga tambahan untuk ibu serta membekalkan protein yang diperlukan oleh badan ibu. Kelebihan ESP Shaklee di sini.

Inginkan harga ahli? Tentu sahaja boleh! Dengan pendaftaran RM78.90 (SM) / RM88.90 (SS) anda boleh mendapatkan set ini pada harga ahli!

Testimoni Set Ibu Hamil Shaklee

Ramai ibu-ibu yang mengambil set ibu hamil Shaklee dan merasai perbezaannya dengan waktu kehamilan mereka yang lalu tanpa pengambilan sebarang supplemen. Badan rasa lebih bertenaga dan cergas, fokus semasa bekerja pun lebih baik jika dibandingkan dengan sebelumnya.

 Testimoni 1

– keputusan check-up clear walaupun tidak lalu makan semasa kehamilan

-lebih segar walaupun mengalami alahan teruk

Testimoni 2

– tak selalu cramp semasa pregnant

– rasa bertenaga dan tak letih, kulit lebih bermaya

Testimoni 3  – Paling Mantap!

Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Banyak lagi testimoni di sini –> Testimoni Set Ibu Hamil Shaklee

footnote