Tips Berpantang Selepas Bersalin Yang Sangat Mudah!

Tips berpantang selepas bersalin memang banyak kita jumpai zaman sekarang ini. Tetapi ada tips berpantang selepas bersalin yang betul-betul mudah ingin saya kongsikan dengan ibu-ibu semua di sini. Ianya sangat mudah dan saya dapati daripada pengalaman saya sendiri berpantang selepas bersalin sebanyak tiga kali. Tips berpantang ini tidak terdapat dalam mana-mana penerbitan setakat ini, eksklusif di dalam artikel ini sahaja.

Pertama sekali harus diingat, tempoh berpantang adalah tempoh pemulihan mental dan emosi ibu, tetapi ia terpaksa dilakukan dengan penyesuaian diri ibu untuk menguruskan bayi. Jika ibu telah mempunyai anak-anak lain, ianya pasti lebih mencabar lagi.

Tips Berpantang Selepas Bersalin Dengan Shaklee

Berikut adalah masalah-masalah lazim yang dialami oleh ibu berpantang dan cara-cara mengatasinya :

1) Bengkak Susu – Pada peringkat awal, susu memang tidak banyak terhasil kerana ia dikeluarkan dalam bentuk kolustrum yang pekat dan sedikit. Bayi juga berkemungkinan  akan mengalami jaundice pada peringkat ini. Sesetengah ibu akan mengalami bengkak susu pada tahap ini kerana kesukaran susu untuk keluar. Silap-silap si ibu boleh demam susu pula. Cara mengatasinya adalah dengan kerap mengepam dan mengambil Lecithin Shaklee bagi mengurangkan bengkak susu.

set bersalin shaklee testimoni set bersalin shaklee testimoni

2) Luka Jahitan/Pembedahan – Ini paling kritikal buat ibu-ibu. Cara duduk dan meletak kaki pun jadi penting bagi mengelakkan luka jahitan menjadi lebih teruk. Pedihnya tak boleh nak digambarkan, lagi pula kalau ada jangkitan pada jahitan. Langkah terbaik adalah dengan memastikan ia pulih dengan kadar segera. Macam mana tu? Dengan Zinc Shaklee. Insya’Allah luka ibu-ibu cepat pulih.

set bersalin shaklee testimoni

3) Sembelit – Ini terjadi kerana kadangkala ibu-ibu terlalu menyekat pengambilan air dalam badan. Pengambilan Ostematrix yang mengandungi kalsium dan magnesium insya’Allah dapat membantu.

4) Masalah Berat Badan – Ini masalah lazim bagi ibu-ibu. Berat badan tidak turun dengan mendadak sebagaimana ia naik mendadak semasa mengandung dahulu. Ibu-ibu jangan risau atau tertekan. Ibu menyusu pun boleh ambil supplement untuk diet yang sesuai. Ada dua pilihan terbaik untuk ibu-ibu, Lecithin dan Omega Guard. Ditambah lagi dengan menyusukan bayi, insya’ Allah berat badan akan cepat turun.

Cara Pengambilan Set Bersalin Shaklee

Cara pengambilan adalah berbeza mengikut keperluan dan individu. Saya akan memerlukan beberapa maklumat penting daripada pelanggan sebelum pembelian dan cara makan serta jadual makan set ini akan diberikan selepas pelanggan KedaiVitamin.com menerima set ini.

tips berpantang selepas bersalin

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

wpid-footnote.jpg