Tips Sihat Dan Cantik Serentak Dengan Shaklee

Tips sihat dan cantik dengan Shaklee adalah cadangan beberapa kombinasi set Shaklee untuk mencapai kesihatan dan kecantikan secara optimum. Anda boleh mendapatkan set ini mengikut budget anda dan tunggu kesannya selepas pengambilan.

1) Tips Sihat Dan Cantik Untuk Kulit Sangat Bermasalah

Ini adalah antara tips kecantikan lain yang berkesan untuk kecantikan kulit dan mengekalkan kecantikan.

  zinc complex shaklee malaysiaSet Kesuburan Shaklee Malaysiaomega guard shaklee malaysia 

Antara fungsi-fungsinya :

1) Zinc Complex – Agen anti-radang untuk kulit muka, merawat jerawat dan menyembuhkan luka jerawat dan meningkatkan sistem imun badan dan dalam masa yang sama merawat jerawat.

2) GLA Complex – Gamma Linolenic Acid yang menurunkan kadar hormon stress yang menyebabkan peningkatan kandungan gula di dalam darah. Ini boleh menyebabkan jerawat. GLA bertujuan merawat kulit yang terjejas akibat hormon.

3) Omega Guard – Mengandungi Omega 3 yang merupakan agen anti-radang yang dapat meredakan masalah kulit. Omega 3 juga dapat menghindari dari penyakit kanser kulit dan juga kulit yang terbakar akibat pancaran matahari yang terlalu kuat. Gabungan Omega Guard dan GLA dapat merangsang penghasilan sel-sel kulit baru dan menjadikan kulit berseri-seri kerana ia juga akan membekalkan nutrien perlu untuk kulit.

2) Tips Sihat Dan Cantik Untuk Kulit Berjerawat

tips sihat dan cantik

Apa fungsi setiap vitamin?

1) Vita E  Complex – Vitamin ini mengandungi Vitamin E bersama Selenium. Dua kombinasi berkesan bagi membendung masalah jerawat. Selenium adalah bahan yang terkandung dalam mineral yang mempunyai fungsi meningkatkan lagi sistem imun dan ianya membantu penyerapan Vitamin E dalam badan. Vitamin E pula berfungsi untuk memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Ianya adalah vitamin E paling lengkap di pasaran.

2) Vitamin C – Meningkatkan penghasilan collagen dalam badan dan mempertingkatkan sistem imun. Perlu diingat yang sistem imun yang tinggi akan menyelesaikan masalah kulit anda.

3) B-Complex – Vitamin B1 merangsang peredaran darah dalam tubuh untuk menjadikan kulit lebih berseri dan Niasin dalam Vitamin B3 pula menjadikan kulit mendapat lebih banyak bekalan oksigen dan menghalang pertumbuhan jerawat.

3) Tips Sihat Dan Cantik Dengan Sebotol Vivix

Kelebihan Vivix Shaklee tidak perlu dipertikaikan lagi. Ianya merupakan produk terbaik dari Shaklee. Malah kesempurnaannya menyebabkan penggunanya tidak perlu mengambil sebarang supplemen lain. Ianya adalah supplemen terbaik untuk kesihatan, kecantikan dan awet muda. Malah tidak keterlaluan jika ianya dianggap sebagai tonik ajaib.

tips sihat dan cantik

Apakah kelebihan Vivix Shaklee Yang Digemari Ramai?

Kelebihan Vivix Shaklee terletak pada kelebihannya memulihkan sel DNA dalam badan.

Apa itu sel DNA?

Seluruh badan manusia ini dimulai dengan bahagian yang paling seni iaitu sel yang bergabung membentuk tisu dan otot seterusnya menjadi organ dan bahagian badan seperti kulit. Sel ini perlu selalu diganti bagi memastikan fungsinya sentiasa terjamin. Walaupun begitu, pertambahan usia seringkali mengganggu sel untuk berganti dan seterusnya akan menjejaskan fungsinya.

Selain itu faktor pemakanan juga menjadi faktor yang menganggu fungsi pertukaran sel DNA ini. Pengambilan Vivix Shaklee mampu melindungi sel-sel DNA ini dan membolehkannya ia berfungsi dengan baik.

4) Tips Sihat Dan Cantik Dengan Sekotak Collagen Shaklee

Shaklee Collagen Powder sememangnya serbuk colagen sebenar. Mesti kita pernah terjumpa rumpai laut yang dikatakan colagen satu masa dulu kan? Rumpai ini perlu direbus dulu sebelum digunakan. Apa yang ramai di antara kita tak sedar, rumpai tersebut bukanlah colagen sebenar, ia sebenarnya adalah caaragenan yang banyak digunakan dalam pemprosesan makanan.

Khasiat pada caaragenan ini sudah semestinya tidak sama dengan Shaklee Collagen Powder, terutamanya dari segi khasiat dan kesannya terhadap kecantikan.
Satu masa dulu semua wanita mencari colagen untuk dijadikan salah satu regim kecantikan. Ada pelbagai bentuk colagen di pasaran, samada serbuk atau cecair, tetapi Shaklee Collagen Powder tetap unggul di hati pecinta kecantikan.

Fungsi Shaklee Collagen Powder

1) Menghilangkan kesan hitam di bawah mata. Pasti ramai wanita menghadapi masalah ini kan. Sekarang ada alternatif lain selain alat solek.

2) Mengurangkan kedutan pada kulit muka. Oleh kerana collagen ini bersifat elastic, ia berupaya mengurangkan kedutan pada kulit muka. Ia juga menambah keanjalan kulit muka.

tips sihat dan cantik

3) Menghilangkan jeragat pada kulit. Jeragat memang melanda kebanyakan wanita dan ianya berpunca daripada kurangnya menggunakan pelembab serta banyak terdedah kepada cahaya matahari. Kebanyakan wanita menggunakan rawatan laser sebagai langkah akhir tetapi ianya agak menyakitkan dan mahal. Kini ada kaedah rawatan alternatif iaitu dengan Shaklee Collagen Powder.

4) Mengurangkan kesakitan dan geseran pada sendi-sendi. Collagen umpama pengukuhan kepada tulang kita. Amat sesuai bagi individu yang sering mengalami sakit sendi tulang.

5) Menyuburkan rambut serta mengurangkan masalah rambut. Rambut juga akan kurang gugur dan bercabang.

6) Mengecilkan liang-liang pori pada kulit muka.

7) Mencerahkan kulit muka dan melembapkan kulit.

Keliru untuk membuat pilihan? Boleh hubungi kami segera dan kami akan bantu anda membuat pilihan terbaik bersesuaian dengan matlamat kecantikan dan kesihatan anda!!

wpid-footnote.jpg