Turunkan Kolesterol Dengan Shaklee : Phytocol-ST

Turunkan kolesterol dengan Shaklee hari ini juga. Cara pemakanan rakyat Malaysia sebenarnya sangat menakutkan. Kita semua mewah dengan makanan, cuma bergantung kepada kita untuk memilih yang terbaik dan sihat untuk kita.

Kenapa Perlu Turunkan Kolestrol Dengan Shaklee?

Apakah itu kolesterol? Ianya adalah bahan yang sekiranya terlalu banyak dalam darah, akan mula melekat pada dinding darah dan menghalang perjalanan darah ke organ badan.

turunkan kolesterol

 

Apa kesan kolesterol? Sekiranya ia menghalang aliran darah ke jantung, ianya akan menyebabkan sakit jantung, sekiranya ia menghalang aliran darah ke otak, iaboleh menyebabkan strok. Ia umpama pembunuh dalam senyap yang membawa mudarat kepada tubuh badan.turunkan kolesterol

Pemakanan Yang Boleh Turunkan Kolesterol

Pengambil fitosterol yang secukupnya mampu turunkan kolesterol dari dalam badan. Pengambilan makanan berikut boleh membantu turunkan kolesterol.

turunkan kolesterol

Fitosterol berfungsi mengurangkan kadar kolestrol dari dalam darah dan membantu mengurangkan risiko ia melekat pada dinding salur darah. Tetapi adakah sesiapa yang mampu untuk makan makanan seperti di bawah dalam masa sehari demi menurunkan kolesterol? Kadar kolesterol akan menurun sejajar dengan pengambilan fitosterol dalam badan.

turunkan kolesterol

200 batang lobak merah setiap hari? Arnab pun tak mampu makan sebanyak itu dalam masa sehari! Apatah lagi 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato. Ianya sesuatu yang mustahil untuk dicapai!

Jadi apa penyelesaian terbaik untuknya?

turunkan kolesterol

Harga : RM197 / Kuantiti : 120 biji

Bagaimana Phytocol-ST Turunkan Kolesterol Dari Badan?

Fitosterol di dalam Phytocol ST mempunyai struktur yang menyerupai kolesterol. Melalui cara ini, fitosterol akan berusaha untuk bersaing dengan kolesterol dan mengalahkannya semasa penyerapan di dalam usus.

Lama kelamaan, semakin banyak kadar fitosterol diserap ke dalam badan, semakin rendah kadar kolesterol dalam darah.

Phytocol ST Shaklee dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan dan bijiran yang merupakan sumber semulajadi bagi fitosterol. Ia mampu merendahkan paras kolesterol dalam darah dan lengkap dengan 2000mg fitosterol yang diperlukan tiap hari oleh badan (tak perlu makan terlalu banyak lobak!). Phytocol ST Shaklee juga tidak mengandungi sebarang bahan pengawet, perasa dan pemanis tiruan.

footnote