Set Gastrik Shaklee : Ubat Gastrik?Gastrik Tiada, Hati Bahagia

Ubat gastrik apa yang boleh membantu masalah gastrik? Set Gastrik Shaklee semestinya. Tetapi ia bukan ubat gastrik sebenarnya, ia adalah supplemen gastrik. Mari kita kenali dulu masalah gastrik ini. Secara kebetulan saya juga menghidap gastrik. Malangnya gastrik boleh kekal seumur hidup. Tetapi ia boleh dikawal dengan pemakanan yang betul dan pengambilan ubat gastrik yang betul.

Gaya hidup masa kini yang sangat sibuk kadang-kadang menyebabkan kita mengabaikan waktu makan. Tambahan pula untuk ibu yang bekerja. Pagi-pagi sibuk menguruskan anak, selepas itu bergegas ke tempat kerja. Terlepas waktu sarapan, bila masuk waktu tengahari kadang-kadang boss pula minta siapkan tugasan yang ‘urgent’, terlepas pula waktu makan tengahari.

Ini gaya hidup yang sangat merbahaya sebenarnya. Bayangkan jika kita sakit, siapa yang akan uruskan anak-anak kita? Kasihan mereka kan?

Melalui artikel ini saya akan terangkan perkara-perkara penting berkaitan Set Gastrik Shaklee.
1) Bagaimana Penyakit Gastrik Terjadi?
2) Apa Simptom Penyakit Gastrik?
3) Bagaimana Set Gastrik Shaklee Membantu?

Bagaimana Penyakit Gastrik Terjadi?

Perut kita akan mengeluarkan asid pada waktu kita biasa makan. Sekiranya kita makan lewat, asid perut akan tetap dikeluarkan pada waktu tersebut untuk menghadamkan makanan, tetapi tanpa makan, asid tersebut akan menghakis perut.

Rasa pedih pada perut berpunca daripada asid yang menghakis ini. Ia boleh dielakkan dengan makan mengikut waktu.

Apa Simptom Penyakit Gastrik?

1) Perut jadi kembung dan tidak selesa.
2) Rasa loya dan mual.
3) Cirit birit.
4) Badan jadi lemah dan keletihan.
5) Hilang selera untuk makan.

Penyakit gastrik umpama ulser di dalam perut, ia akan menyebabkan rasa pedih yang teramat sangat pada pengidapnya.

Bagaimana Set Gastrik Shaklee MembantuĀ ?

Set Gastrik Shaklee terdiri daripada empat produk iaitu :
ubat gastrik

1) ESP (Energizing Soy Protein) – Minuman soya yang lemak berkrim ini bersifat alkali. Ia boleh membantu menghalang asid perut dari terus mengakis dinding perut. Apa yang menarik, pengambilan ESP secara konsisten juga mampu menjadikan kulit anda berseri dan mengurangkan parut muka. Cantik dan sihat dalam masa yang sama!!

2) Peppermint Ginger – Berfungsi untuk membuang angin dalam perut akibat gastrik. Apa yang lebih baik ia juga boleh dijadikan minuman dengan menghancurkan tablet ini ke dalam air panas.

3) Ostematrix – Ianya adalah kalsium yang bersifat alkali. Sama seperti ESP ia berfungsi untuk menghalang tindakan asid ke pada dinding perut.

4) B-Complex – Ia berfungsi untuk membantu mengurangkan rasa sakit akibat gastrik. B-Complex Shaklee adalah B-Complex paling semulajadi dan lebih praktikal sebagai penahan sakit.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul… from iReach HD on Vimeo.

image

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Nia