Vitamin Selera Makan Untuk Anak-Anak Sihat

Vitamin selera makan untuk anak-anak sememangnya banyak terdapat di pasaran. Anak-anak pada usia membesar sering memilih untuk makan dan kadangkala makan mengikut ‘mood’. Ada masanya dia nampak sangat berselera untuk makan, tetapi dalam peringkat tertentu dia tidak berminat langsung hendak makan.

Selain daripada masalah selera makan, anak-anak pada usia membesar iaitu 1 tahun ke atas sering terdedah kepada masalah antibodi dan akan mudah jatuh sakit. Biasa terjadi anak-anak yang dihantar kepada pengasuh atau pun nursery sering jatuh sakit, terutamanya demam dan selsema. Ini sebenarnya bukanlah kesilapan pada pengasuh atau nursery tersebut, tetapi antibodi kanak-kanak sememangnya masih di tahap yang lemah telah menyebabkan mereka mudah jatuh sakit.

Vitamin Selera Makan Yang Sesuai

vitamin selera makan anak-anak

  • Kenapa Meal Shakes merupakan vitamin selera makan anak-anak yang hebat? Ia menambah selera makan anak – kanak-kanak yang sedang membesar seringkali dikatakan sebagai ‘picky-eater’ atau cerewet semasa memilih makanan. Pengambilan Meal Shakes Shaklee dapat membantu selera makan anak anda. Tetapi awas, ia bukanlah pemakanan seimbang untuk anak, ia cuma membantu menambah selera makan.
  • Selain sebagai vitamin selera makan anak-anak, ia juga membantu masalah sembelit – Sembelit pada kanak-kanak adalah perkara biasa berlaku. Pengambilan Meal Shakes Shaklee dapat membantu.

Vitamin Antibodi Anak-Anak

Zaman kanak-kanak memang zaman yang mencabar untuk ibu bapa. Semasa dalam peringkat ini lah kanak-kanak mudah jatuh sakit sebab sistem imun yang masih belum stabil. Ditambah pula dengan sifat semulajadi kanak-kanak yang suka mengkaji semua perkara, mereka terdedah dengan pelbagai javitamin selera makan anak-anakngkitan kuman.  

Bagi Set Kanak-kanak Shaklee 1-3 tahun, fungsinya adalah seperti berikut :

1) Mealshake – Lengkap dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.

2) Omega Guard – DHA dan EPA dalam Omega Guard adalah penting untuk perkembangan otak. Ia membantu menjadikan anak menjadi lebih fokus dan mudah mengingati.

Bagi Set Kanak-kanak Shaklee 4-12 tahun, fungsinya adalah seperti berikut :

1) Chewable Vitamin C – Peningkatan sistem imun anak dan mengurangkan risiko untuk jatuh sakit.

2) Nutriferon – melindungi kanak-kanak dari influenza dengan mengimbangi respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus dan mikrob.

Bagi Set Kanak-kanak Shaklee 12 tahun ke atas, ia adalah hampir menyerupai set supplemen orang dewasa. Fungsinya adalah seperti berikut :

1) B-Complex – memastikan kesihatan sistem saraf dan mencegah anemia pada kanak-kanak.

2) Carotomax – mempertingkatkan penglihatan anak, menguatkan tulang, melindungi rambut dan lain-lain. Ia merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja.

3) Vitamin E – mempunyai antioksida yang kuat untuk mempertingkatkan sistem imun.

Testimoni dari ibu-ibu hebat yang mencuba Vitamin Selera Makan Anak-Anak dan Vitamin Antibodi

Testimoni Omega Guard & Meal Shakes

omega guard shaklee

omega anak wmark

family omega

 

Testimoni Nutriferon

 

nutriferon wmark

 

footnote