Kenapa Perlu Pilih Vitamin Semulajadi Shaklee

Sekarang ini terdapat pelbagai produk vitamin dan supplemen di pasaran. Para pengguna seperti anda semestinya keliru tentang produk yang mana patut dipilih. Memang betul kita boleh dapatkan nutrisi melalui pemakanan yang kita ambil. Tapi harus diingat, nutrisi tersebut akan merosot kandungannya apabila dimasak. Contoh terbaik adalah ikan, siapa di kalangan kita yang sanggup akan ikan mentah? Rasanya ramai yang tak mahu kan? Jadi nutrisi yang merosot apabila ikan di masak tadi akan di top up dengan cara pengambilan vitamin.

Tapi, vitamin mana yang harus dipilih?

Vitamin Semulajadi Atau Vitamin Sintetik?

Apakah beza antara vitamin semulajadi dan vitamin sintetik? Vitamin semulajadi mendapat nutrien daripada makanan dan ia tidak mengandungi unsur-unsur nutrien tiruan. Manakala vitamin sintetik pula meniru nutrien semulajadi dan menghasilkannya di dalam makmal.

Apabila nutrien diekstrak dari makanan secara semulajadi, ada kemungkinan banyak lagi nutrien lain yang belum ditemui secara sains, tetapi sangat baik untuk tubuh manusia akan diekstrak sama ke dalam vitamin semulajadi. Berbeza dengan vitamin sintetik yang mempunyai nutrien yang dihasilkan sahaja. Apa yang menakutkan, vitamin sintetik turut mengandungi bahan-bahan lain seperti tar dan gula.

Vitamin semulajadi seperti Shaklee, nyata pilihan terbaik untuk anda.

vitamin semulajadi

5 Sebab Perlu Pilih Shaklee

Dibawah ini ada 5 sebab kenapa anda perlu pilih Shaklee.

1) Pengeluar multi-vitamin pertama di dunia

Vita-Lea Shaklee adalah merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia pada 1915. Dahulu ia dikenali sebagai Vitalized Mineral (kemudiannya disingkatkan sebutan menjadi Vita-Min) dan ianya dahulu adalah dalam bentuk cecair. Ia telah melalui pelbagai bentuk penambah baikkan sejak 90 tahun lalu sehingga menjadi bentuk kapsul seperti hari ini.

Vita Lea 1915

source

Tablet Vita-Lea kini disaluti dengan serbuk spirulina, satu lagi bahan yang diketahui umum sangat berfaedah untuk kesihatan yang dihasilkan dengan teknologi “Explo-tab”.  Vita-Lea juga merupakan tablet multi-vitamin cepat terlarut dalam air dan tubuh manusia. Ia adalah yang terpantas di dunia. Mineral didalam Vita-Lea mudah bertindakbalas dengan protein menjadikannya lebih cepat diserap oleh usus kecil manusia.

2) Shaklee sentiasa memastikan produknya selamat untuk para pengguna

– Shaklee menjalankan lebih 83000 ujian kualiti setiap tahun

– Lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru

-100% kepuasan pengguna dijamin

3) Shaklee sentiasa memastikan produknya berkesan

-54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh atlet yang menggunakan produk Shaklee

– USD300 juta dilaburkan untuk R%D setiap tahun

– 100 kajian klinikal diterbitkan

4) Shaklee sentiasa mesra alam

-Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis tiruan, ujian ke atas haiwan dan bahan kimia

– Bahan pembungkusan yang digunakan adalah selamat dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia merbahaya

5) Shaklee terjamin HALAL

Boleh rujuk sijil halal Shaklee di sini

Sebagai pengguna, tentunya anda akan memilih produk yang benar-benar meyakinkan anda. Diharap pengalaman syarikat Shaklee selama 90 tahun dan komitmen berterusan yang ditunjukkan cukup untuk meyakinkan anda.

wpid-footnote.jpg

4 Comments

Comments are closed.